Autó - Motor

2016.11.02. 12:37

Videó: Láttál már dízel, 180 lóerős Trabantot? Most fogsz!

A videón jól látszik, hogy a TDI motorral felszerelt, 180 lóerős Trabi hangja és a füstje sem a megszokott.

A videón jól látszik, hogy a TDI motorral felszerelt, 180 lóerős Trabi hangja és a füstje sem a megszokott.

Forrás: automotor.hu.


Mustang vagy Trabi? Trabi vagy Mustang? Ez autós mert nagyot álmodni, és egy csapásra a verseny sztárja lett.

Az olyan márkák mint a Porsche, Lamborghini, McLaren, és Ferrari egyet jelentenek a sebességgel. Utcai használatban ritkán használható ki a gyorsulásuk és a végsebességük. Ha viszont versenypályára vagy egy lezárt kifutóra kerülnek, elszabadulnak a lóerők. Meg mernéd tippelni, hogy melyik álomautó lesz a leggyorsabb?

Bármilyen érzelmi szálat is szőnek beléjük, a Halálos iramban filmek elsődlegesen a gyorsulási autóversenyzésről szólnak, melynek a külső szemlélő számára az egyik legviccesebb része a sebváltó idegbeteg rángatása. Az alábbi videón összegyűjtötték az eddig kijött Halálos iramban filmek összes sebességváltását, és ezért nagyon hálásak vagyunk, mert az ember egyre jobban visít, ahogy a folytatások előrehaladtával a váltások egyre halálosabbak lesznek, és egyre nagyobb iramban követik egymást.

A „Donut Mediánál” úgy gondolták, ideje megtudni a választ arra a kérdésre, mi történik, ha két nagymamát ültetünk be egy 650 lóerős Lamborghinibe. Nehéz eldönteni, hogy az autóban ülök reakciója jobb, vagy a járókelőké.

Shawn Langdon gyorsulási versenyre épített erőgépe kapott egy belső kamerát, így most belülről nézhetjük meg végre, milyen nulláról 508 km/h-ra gyorsulni – mindezt 3.77 másodperc alatt.

Egy gyorsulási verseny járunk Amerikában, méghozzá egy Chevrolet Camaro volánja mögött. Sajnos azonban semmi sem alakult a tervek szerint, az 1750 lóerős autó vezetője egy technikai hiba miatt ugyanis állóra fékezte a pálya végén az első kerekeket, ettől pedig az autó kisodródott, majd megpördült a levegőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!