Autó - Motor

2016.11.27. 14:44

Videó: A tetején csúszva nyerte meg a futamot az autóversenyző

Így se sűrűn nyernek versenyt: a FIA GT világbajnokság makaói futamát a tetején csúszva húzta be a győztes. Igaz, ehhez a körülmények szerencsés együttállása is kellett – biztos így balanszírozott az univerzum, ha már a versenyző előtte nagyon szerencsétlenül felborult.

Így se sűrűn nyernek versenyt: a FIA GT világbajnokság makaói futamát a tetején csúszva húzta be a győztes. Igaz, ehhez a körülmények szerencsés együttállása is kellett – biztos így balanszírozott az univerzum, ha már a versenyző előtte nagyon szerencsétlenül felborult.

A belga Laurens Vanthoor egy kanyarban a falnak csapódott, a kocsija elrepült, fejre állt, és hosszasan csúszott fejjel lefelé.

A versenybírók a baleset miatt azonnal piros zászlót intettek – de a versenyt nem indították újra, mivel korábban már volt késés a programban, szintén egy baleset miatt, és így nem maradt volna már idő a futam befejezésére. Ez viszont azt jelentette, hogy az egyel korábbi kör állását figyelembe véve kellett eredményt hirdetni, és mivel akkor Vanthoor állt az élen, ő nyerte meg a versenyt.

A belga sofőr nem sérült meg, maga mászott ki a felborult autóból, de később azt nyilatkozta, nem érzi úgy, hogy megérdemelte volna a győzelmet.

Forrás: automotor.hu.


Cruz Pedregon hajmeresztő versenyen van túl, azzal együtt, hogy megnyerte. A férfi Robert Hight-tal állt ki egy Las Vegas-i gyorsulási versenyen, és őt is elkapta a műfaj réme, azaz a kocsija alá vágott a szél, megemelte az orrát, és elreptette.

A Nürburgringen rengeteg őrült dolog történt már, de a Setra Motorsport versenyzőjének videója garantáltan befér a 10 legfurcsább pillanat közé. Mikor ugyanis 280 km/h-val száguldott a pályán, egyszer csak eltűnt a jobb első ajtó az átépített M3-as BMW-ről...

Paul Fix nagy valószínűséggel egy életre megtanulta, bármi is történik, sosem jó, ha a forgalommal szemben indul el. A Trans Am First Energy 100-as versenyen nagyon csúnya baleset lett abból, hogy a kipördülése után rossz irányba indult a versenyző.

Hogy hogyan jött az elhatározás, arra nem tudunk választ adni, annyi viszont biztos, hogy Damien Walters amerikai kaszkadőr valamiért úgy döntött, át akar szaltózni egy Formula E-autó felett. Ne is keressük a megoldást, inkább mutatjuk, mire jutott!

Egy gyorsulási verseny járunk Amerikában, méghozzá egy Chevrolet Camaro volánja mögött. Sajnos azonban semmi sem alakult a tervek szerint, az 1750 lóerős autó vezetője egy technikai hiba miatt ugyanis állóra fékezte a pálya végén az első kerekeket, ettől pedig az autó kisodródott, majd megpördült a levegőben.

Shawn Langdon gyorsulási versenyre épített erőgépe kapott egy belső kamerát, így most belülről nézhetjük meg végre, milyen nulláról 508 km/h-ra gyorsulni – mindezt 3.77 másodperc alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!