Autó - Motor

2016.10.07. 19:57

Mecsek Rallye - Bajnoki címért a Mecsekbe

Miskolc - A hét végén a nagy hagyományokkal rendelkező pécsi futammal folytatódik az első osztályú ralibajnokság.

Miskolc - A hét végén a nagy hagyományokkal rendelkező pécsi futammal folytatódik az első osztályú ralibajnokság.

Kassán elmaradt a kategória bajnoki cím ünneplése, Balogh János és alkalmi navigátora, Csökő Zoltán kénytelen volt idő előtt befejezni a szlovák-magyar közös rendezésű viadalt. Ennek ellenére a miskolci pilóta remek szezont fut, hiszen azt megelőzően valamennyi futamot megnyerte a 3-as csoportban, és abszolútban is előkelő pozícióban áll. A Felvidéken azonban megtörtént az első mínuszolás, ezért a soron következő Mecsek Rallye-n kell bebiztosítania az éves elsőséget.

Felemás élményeink vannak a Mecsek Rallyval kapcsolatban.” Balogh János

Elfáradt az alkatrész

– Nekünk is nehéz volt feldolgozni a Kassán történteket, mert a csapat és mi is lelkiismeretesen felkészültünk – tekintett vissza Balogh János. – Sajnos a lengővillában eltörött a gömbfej csonkja, egy fáradásos műszaki hiba történt, ami meghiúsította számunkra a jó eredmény elérését. A pálya szélére kényszerültünk, ami természetesen nagyon rosszul érintett minket, mert eddig ilyen még nem fordult elő velünk ebben a bajnokságban.

Balogh János hozzátette: elsősorban azért volt lehangolt, mert a hátralévő két verseny eredményétől függetlenül már ismét kategória bajnok lehetett volna, ráadásul a kihívás jellegéből adódóan Kassa is közel állt hozzá. Ettől függetlenül a pilóta már túltette magát az eseményeken és előre tekint. Október második hétvégéjén, a nagy hagyományokkal rendelkező Mecsek Rallye-n az lesz célja, hogy a lehető legtöbb ponttal zárja a versenyt, hiszen az éves összetettben még így is jelentős az előnye.

– Egyelőre még nem tudok biztosat mondani arra a kérdésre, hogy Pécset ki lesz a navigátorom – folytatta Balogh János. – Mint ismert, Holczer Dániel Kassa előtt egy go-kart balesetben eltörte két bordáját, ezért Csökő Zoltán ült mellettem legutóbb. Ő azonban már „elkelt” a következő versenyre, de természetesen azon vagyunk, hogy Dániel ismét ott legyen velem az EVO IX-esben. Jól halad a felépülése, tudja magát terhelni, valószínűleg a teszten fog kiderülni, hogy mennyire van jó állapotban. Bízom benne, hogy közösen indulhatunk az év hetedik viadalán.

Tartogathat meglepetést

A pécsi futammal kapcsolatban Balogh János megjegyezte: az elmúlt versenyekhez hasonlóan ezúttal is 2-es rajtszámmal vágnak neki a gyorsasági szakaszoknak, mivel a címvédő és idei bajnok Herczig Norbert egy Octavia WRC-vel áll rajthoz a Mecsekben. A miskolci pilótának a korábban megszokott, pontos, és fegyelmezett autózásra lesz szüksége ahhoz, hogy ismét ott lehessen a pódiumon. Elsődleges célja természetesen a kategória bajnoki cím megszerzése, de fél szemmel a nagy abszolútot is figyelni fogják.

– Felemás élményeink vannak Mecsek Rallye-val kapcsolatban. Teljesítettünk már jól, rosszul és estünk már ki műszaki hiba miatt is – fogalmazott Balogh János. – Nehéz lesz, hiszen egy őszi futam mindig tartogathat változatosságot, ennek megfelelően készülünk, az autót igyekszünk százszázalékos állapotba hozni. Természetesen magunkkal is foglalkozunk, bízunk benne, hogy minden rendben lesz és az eredményesség szempontjából visszatérünk arra az útra, amely Kassa előtt volt jellemző ránk.


Az országos ralibajnokság állása:

1. Herczig Norbert, Bacigál Igor (Skoda Fabia R5) 148,5 pont

2. Vincze Ferenc, Kuti Péter (Mitsubishi Lancer EVO IX) 91

3. Balogh János, Holczer Dániel (Mitsubishi Lancer EVO IX) 77

4. ifj. Tóth János, Szőke Tamás (Peugeot 208T16 R5) 72

5. Spitzmüller Csaba, Béres László (Mitsubishi Lancer EVO X.) 64,5

6. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) 62


Az 50. Mecsek Rallye programja

Október 7. (péntek):

14.30: Rajtceremónia – Pécs, Széchenyi tér.

15.03, GY1 – Reptér, Rallye Show/1

15.41, GY2 – Zobák/1

16.19, GY3 – Trefort-puszta/1

18.12, GY4 – Reptér, Rallye Show/2

19.25, GY5 – Zobák/2.

20.03, GY6 – Trefort-puszta/2.

21.36, GY7 – Reptér, Rallye Show/3

Október 8. (szombat):

11.33, GY8 – Árpádtető

12.16, GY9 – Bakonya/1

13.29, GY10 – Orfű/1

15.52, GY11 – Bakonya/2

17.05, GY12 – Orfű/2.

18.08, GY13 – Caming

18.38: Ünnepélyes célceremónia – Pécs, Széchenyi tér.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!