Autó - Motor

2014.11.17. 13:35

Mohácsi győztes a borsodi aszfalton

Sajókaza - Látványos, de gördülékeny futammal zárták az esztendőt az Északi Régió rallysprintesei.

Sajókaza - Látványos, de gördülékeny futammal zárták az esztendőt az Északi Régió rallysprintesei.Az évszakhoz képest kedvező időjárás, az esztendő végét nézve pedig nagyszerű mezőny gyűlt össze a Magyar Amatőr Rally Bajnokság (MARB) Északi Régiójának nyolcadik viadalán. A Sajókaza és Felsőnyárád közötti gyorsasági szakaszon pontosan hatvan egység állt rajthoz, a pálya szélén pedig több ezren figyelték az eseményeket. Volt mit nézniük, hiszen a reggeli szakaszokon még nagyon csúszott a közelmúltban felújított aszfalt, ez pedig több árokjárásban, szerencsés kimenetelű balesetben is megmutatkozott. A nap középső részére javultak a feltételek, ekkor a párosok is jobb eredményeket értek el. A vége azonban ismét kalandosra sikerült néhány páros számára, de összességében gond nélkül lezajlott a szezonzáró.

Ladás győztes

A győztes? A Mohácsról érkezett Szauer Gergő, Lehőcz Zsuzsanna egység lett, akik végig kiegyensúlyozott teljesítményt tettek le az aszfaltra. A hatból ugyanis három gyorsaságit megnyertek, kétszer a második, egyszer a harmadik helyen zártak, végül közel húsz másodperces fórral nyerték meg a futamot. Pedig ezen a vidéken még soha nem versenyeztek. Az utolsó szakasz céljában a csapattagok pezsgővel locsolták meg a Ladát, amivel Szauerék kiválóan teljesítettek a nap folyamán.

- Csillagos ötösre értékelem ezt a napot – foglalta össze a tapasztalatait Szauer Gergő. – A körülmények ugyan folyamatosan változtak, ám ehhez szerencsére mindig sikerült jól alkalmazkodni. Nagy csatát vívtunk az első helyért, amelyet az utolsó gyorson tudtunk magabiztossá tenni. Nagyszerű rendezvény volt, kiváló pályán és sok néző előtt. Örülök, hogy itt lehettünk ezen a versenyen.

Tovább fejlesztenék

Ebben az esztendőben Borsodban a sprintesek három alkalommal is találkoztak. Még augusztusban a Lyukóbánya és Parasznya közötti pályát használták a ralisok, míg szeptember közepén Borsodnádasd és Balaton volt a helyszín. A záró viadal is kedvező fogadtatásra talált, és a mezőny, valamint a közönség is egyre inkább megkedveli ezt a sorozatot.

- Valóban pozitív visszajelzéseket kapunk – erősítette meg Adamovits Márk, a borsodi versenyek rendezője. – Szerencsére a környékünkön továbbra is vannak olyan helyszínek, ahol remek sprintfutamoknak adhatunk otthont. Éppen ezért a jövőre nézve tovább gondolkodunk, szeretnénk bővíteni a versenyek körék. Bízom benne, hogy a fejlődő tendenciát látva, erre az MNASZ is az áldását adja. Ebben a régióban ugyanis rengeteg a fiatal tehetséges pilóta és navigátor, akik ilyen eseményekkel indulhatnak el a fejlődés útján.

ÉM-ME

A Felsőnyárád – Sajókaza Rallysprint (MARB) végeredménye:

  • Szauer Gergő, Lehőcz Zsuzsanna (Lada 2101) 16:46,7
  • ifj. Géringer Zoltán, Somodi Attila (Honda Civic) +19.5
  • Riskó Dániel, Érsek Krisztián (Toyota Corolla) +48.7
  • Fenyvesi Gábor, Vass László (Lada 2101) +53.9
  • Üveges Sándor, Nagy István (Lada VFTS) +58.4
  • Nagy István, Berecz Viktor (Lada VFTS) +1:04,6
  •  

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!