Autó - Motor

2013.02.15. 10:42

NKH: nem lesz fennakadás a műszaki vizsgáztatásában

Budapest, 2013. február 14., csütörtök (MTI) - Megállapodás született a járművek zökkenőmentes műszaki vizsgáztatása érdekében - közölte a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) csütörtökön.

Budapest, 2013. február 14., csütörtök (MTI) - Megállapodás született a járművek zökkenőmentes műszaki vizsgáztatása érdekében - közölte a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) csütörtökön.

Az NHK közleményében ismerteti: a hatóság kéthavi műszaki érvényesítő matricára és környezetvédelmi plakettre biztosít forráselőleget egy csütörtökön született döntés értelmében, ennek megfelelően kéthavi mennyiség legyártásáról intézkedett. A Fővárosi Közlekedési Felügyelőség (FKF) és az illetékességébe tartozó vizsgáló állomások ügyfeleinek maradéktalan kiszolgálása érdekében megtett lépéssel várhatóan elkerülhetők lesznek a jelzett címkék és plakettek hiányából fakadó fennakadások.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és az NKH közös döntése nyomán létrejött segítségnyújtás a közlemény szerint minden szempontból egyedi, célja a lakosság műszaki vizsgáztatási igényeinek gyors kielégítése, az esetleges kényelmetlenségek megelőzése.

A vizsgálatok díját és a bevétel megosztását szabályozó rendelet értelmében a műszaki és közlekedésbiztonsági vizsgálatra vonatkozó díj 80 százaléka, a környezetvédelmi ellenőrzés 20 százaléka a közlekedési hatóságot illeti meg. A díjakat az NKH mindenkori befizetési kötelezettségének teljesítésével utalja át a költségvetésbe, a költségvetési törvény által meghatározott mértékben. Az NKH által a költségvetés számára eljuttatott forrásokból a kormányhivatalok finanszírozzák a közigazgatási szempontból általuk irányított közlekedési felügyelőségek személyi és dologi kiadásait.

A rendszer az elmúlt években megfelelően működött, de a jelenlegi helyzet tükrében az NKH megvizsgálja a megoldási lehetőségeket, és indokolt esetben javaslatot tesz a szükséges módosításokra, korszerűsítésekre - írja az NHK.

Az Origo szerdán írt arról, hogy fennakadások lehetnek Budapesten a műszaki vizsgáztatásban.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!