Alsózsolca hírei

2016.12.02. 12:06

Ajándék, tele szeretettel Alsózsolcán

Alsózsolca - Karácsonyi daloktól és versektől volt hangos csütörtökön az alsózsolcai Nefelejcs Lakásotthon. Az itt élő gyerekek énekeltek és szavaltak a vendégeknek, az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport képviselőinek, akik meglepetéssel és pénzadománnyal érkeztek hozzájuk.

Alsózsolca - Karácsonyi daloktól és versektől volt hangos csütörtökön az alsózsolcai Nefelejcs Lakásotthon. Az itt élő gyerekek énekeltek és szavaltak a vendégeknek, az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport képviselőinek, akik meglepetéssel és pénzadománnyal érkeztek hozzájuk.

Mint az elmúlt években, a társaságcsoport idén is csatlakozott az Észak-Magyarország karácsonyi „Segítünk” akciójához, és 500 ezer forintot ajánlott fel az Alsózsolcai Gyermekotthonnak és lakásotthonoknak. Ezt jelképesen Bernhard Lüschper, az ELMŰ-ÉMÁSZ igazgatósági tagja adta át Luterán Istvánnénak, a lakásotthonok szakmai vezetőjének. A gyerekek természetesen nagyon örültek a felajánlásnak, főleg, amikor megtudták, hogy a pénzből balatoni nyaralásra is jut majd, de igazán vidámak akkor lettek, amikor a társaságcsoport képviselőitől egy-egy Mikulás-csomagot is kaptak a szép dalokért és versekért.

Szeretetben

Az ünnepség elején Radomszki Lászlóné, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kirendeltségének igazgatója köszöntötte a vendégeket. Elmondta, a Nefelejcs Lakásotthonban 12 gyermek él, akiknek ez az otthonuk. Az itt dolgozó felnőttek mindent megtesznek annak érdekében, hogy a gyerekek biztonságban, szeretetben, boldogságban nőjenek föl.

Bernhard Lüschper úgy fogalmazott, bizony nem lehet könnyű feladat kiállni és verset mondani, dalokat énekelni a közönségnek. Megköszönte a nevelők felkészítő munkáját, mint fogalmazott, érződik a szeretet és az áldozatos munka. Majd boldog karácsonyt, nyárra pedig vidám nyaralást kívánt az otthon lakóinak.

Dr. Dobosné Vörös Eleonóra, a B.-A.-Z. Megyei Gyermekvédelmi Központ Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálatának megbízott intézetvezetője köszönetet mondott a társaságcsoportnak és lapunk olvasóinak is, hogy szebbé teszik a gyerekek ünnepét. Ígérte, minden adomány jó helyre fog kerülni. Jelezte: mivel nemrég vette át a gyermekvédelmi intézmények vezetését, most járta végig a lakásotthonokat, és kiderült, szinte mindenütt nagy szükség lenne az udvarok, a kertek rendbetételére.

A gyerekeknek

Az ünnepség után Bernhard Lüschper lapunknak hangsúlyozta: az ELMŰ-ÉMÁSZ öt évvel ezelőtt kezdte el karácsonyi, jótékonysági akcióját.

– Én személyesen is támogatom ezt a programot, sőt részt is veszek minden évben ezeken a rendezvényeken, főleg itt, az észak-magyarországi régióban. Magyarországon sok támogatást adnak a cégek sportcélokra, de a gyermek­otthonok és lakásotthonok kicsit háttérbe szorulnak. Mi úgy gondoltuk, hogy a gyermekotthonok, -intézmények éppúgy részei a társadalomnak, mint a sportintézmények, és éppúgy szükségük van a segítségre. Ezért mi a gyerekeknek szeretnénk segíteni – fogalmazott Bernhard Lüschper

Luterán Istvánné, a lakásotthonok szakmai vezetőjétől megtudtuk: az 500 ezer forintos adományból a lakásotthonok udvarán focipályát, kosárlabdapályát és játszóteret alakítanak ki. A gyermekotthonban pedig felújítják a már meglévő focipályát és kosárlabdapályát. De a pénzből jut majd siófoki nyaralásra is.

A gyerekek vidáman majszolgatták a Mikulás-csomag tartalmát. Lakatos Kinga közben megjegyezte, örül annak, hogy vannak ilyen jószívű emberek, akik rájuk is gondolnak, mert ritkán találkoznak hasonlóval. Megtudjuk tőle, örül annak is, hogy lesz az udvaron sportpálya.

– Majd kimegyek a kicsikkel játszani – teszi hozzá.


Amire szükség lenne

Kérjük kedves olvasóinkat, hogy Önök is támogassák lapunk karácsonyi „Segítünk” akciója keretében az Alsózsolcai Gyermekotthont és lakás­otthonokat. A gyerekeknek szükségük lenne játékokra, sportszerekre, kreatív foglalkozásokhoz eszközökre, anyagokra, ifjúsági könyvekre. Örülnének jó minőségű gyerekruháknak is. Nagy segítség lenne a lakástextília, ágynemű, törülköző és a szőnyeg is. Kérjük, az adományt csomagolják be szépen, és írják rá, hogy mi található benne. Címünk: Miskolc, Zsolcai kapu 3. Az ajándékokat december 16-áig várjuk!


Gyerekeket támogatnak

Az ünnepeket megelőző időszakban az ELMŰ-ÉMÁSZ idén is jelentős adományokkal és nagyszabású jótékonysági programokkal támogatja a gyermekeket és a rászorulókat. A jótékonysági rendezvények sora december 1-jén Tiszaújvárosban kezdődött, ahol Bernhard Lüschper 3 millió forint értékben adott át jelképesen pénzadományt a társaságcsoport nevében 11 megyei, tehetségfejlesztéssel foglalkozó intézmény vezetőjének. A rendezvényen beszédet mondott Demeter Ervin, a B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal vezetője is. Ezt követte az alsózsolcai adomány­átadás, majd a perecesi óvoda lakóit lepték meg a társaságcsoport képviselői személyre szóló ajándékokkal.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!