Magyarország

2013.05.03. 12:29

Egyéves gyermekükkel követett el határsértést egy koszovói pár

Kecskemét, 2013. május 3., péntek (MTI) - Egyéves gyermekükkel határsértés elkövető koszovói férfit és nőt fogtak el a járőrök csütörtök éjjel Bács-Kiskun megyében. Kelebiánál leszállítottak a vonatról egy argentin férfit, akinél marihuána volt - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t pénteken.

Kecskemét, 2013. május 3., péntek (MTI) - Egyéves gyermekükkel határsértés elkövető koszovói férfit és nőt fogtak el a járőrök csütörtök éjjel Bács-Kiskun megyében. Kelebiánál leszállítottak a vonatról egy argentin férfit, akinél marihuána volt - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t pénteken.Mihályné Bornemisza Eleonóra közleménye szerint a Tompán, csütörtökön éjjel igazoltatott koszovói pár gyermekükkel együtt menekültstátus iránti kérelmet nyújtott be, ezért a békéscsabai befogadóállomásra szállították őket.

Közölte, a kelebiai vasúti határátkelőnél kilépésre jelentkezett egy argentin férfi az egyik gyorsvonat utasaként. Argentin magánútlevelében azonban érvényes schengeni beléptető bélyegzőlenyomat nem volt, magyarországi tartózkodásának jogszerűségét igazolni nem tudta, ezért előállították. A férfinál egy kisebb zacskóban marihuána volt, ezért ellene kábítószerrel való visszaélés miatt tettek feljelentést.

A szóvivő hozzátette: szerdán Kunbajánál három, csütörtökön Tompán két koszovói férfit tartóztattak fel a járőrök. A határsértők nem tudták magukat hitelt érdemlően igazolni, ezért előállították őket, majd menekültstátus iránti kérelmet nyújtottak be, ezért a kiskunhalasi ideiglenes befogadóállomásra kerültek.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!