Zsiráfok hete a veszprémi állatkertben

Megérkezett az első zsiráf a veszprémi állatkertbe. Nioro kedden délután egy észak-németországi állatkert ajándékaként jött Veszprémbe egy speciális állatszállító járműben. A bikát hamarosan újabbak követik, egy héten belül további három zsiráf költözik a Kittenberger Kálmán Növény – és Vadasparkba.

Hosszú előkészítő munka után egy héten belül benépesül a veszprémi Afrika – ház, négy zsiráf érkezik ugyanis a veszprémi vadasparkba. Az első bika, Nioro Németországból már megérkezett, a több mint 1000 km-es utat csaknem másfél nap alatt tette meg. Az állatot az úton folyamatosan egy kamerával figyelték, hogy jól van-e, mikor van szüksége pihenésre, etetésre vagy itatásra – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szabó Petra az állatkert munkatársa.

A két és fél éves fiatal bika hamar birtokba vette új otthonát, az Afrika -házat a veszprémi Gulya -dombon. Nioro nem lesz sokáig egyedül, hiszen egy héten belül érkezik még három zsiráfbika Veszprémbe, egy Dániából, kettő pedig Németországból.

52 éves fennállása óta a veszprémi állatkertben most először láthatók zsiráfok. Az állatoknak helyet adó Afrika-ház 180 millió forintból uniós támogatással épült.