Sport

2011.07.28. 13:36

Lavotha Oszkár hetente tízszer tréningezik

Miskolc - Lavotha Oszkár aranyérmet szerzett a Miskolcon rendezett országos gyermek úszóbajnokságon.

Miskolc - Lavotha Oszkár aranyérmet szerzett a Miskolcon rendezett országos gyermek úszóbajnokságon.

A három napos seregszemlének – amelyen alaposan kitettek magukért a Club-Laguna MISI tagjai – a Kemény Dénes Városi Sportuszoda adott otthont. A 14 éves fiúk 100 méteres gyorsúszó számát Lavotha Oszkár nyerte, így „próféta” lett saját hazájában.

– Négy éves korom óta úszom – kezdte a magyar bajnok, majd így folytatta: – A nővérem is úszott, s őt látva én is kedvet kaptam ehhez a műfajhoz és itt ragadtam. Hölcz Péter tanított meg úszni, később Fázold Henrik lett az edzőm, most pedig Kollár István és Hutkai Dániel foglalkozik velem.

Tizenkétszeres

A Szabó Lőrinc Általános és Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Iskola 8/A osztályos tanulója, akinek osztályfőnöke Balajti Judit, tizenkétszeres korosztályos magyar bajnok, kitett magáért a diákolimpiákon és kétszer kiérdemelte a Magyar Köztársaság Jó tanulója, Jó sportolója címet is.

– Hetente tíz edzésen veszek részt – újságolta Lavotha Oszkár. – A nyártól eltekintve hétköznaponként iskola előtt és után tréningezem, továbbá szombat reggelente is gyakorlok, ráadásként pedig rendszeresen látogatom a konditermet. Azt mondják, hogy szorgalmas vagyok és úgymond mindig odateszem magam. Ez nagyon fontos, máskülönben nincs értelme a versenyszerű úszásnak, nekem meg merész terveim vannak, ezekről azonban még nem akarok beszélni. Azt viszont szívesen elmondom, hogy a tanulmányaimat jövőre a Herman Ottó Gimnáziumban akarom folytatni.

Gyurta Daninak szurkol

A Club-Laguna MISI ígéretes tehetségének a gyorsúszás a kedvenc száma, mert fontos adottsága a gyorsaság, de a rajtjára és a fordulójára sem lehet panasz.

– Némelyik versenyem már a beugrásnál eldől – mosolygott Lavotha Oszkár. – Ha ekkor sikerül egy-két tizenmásodperces előnyt gyűjtenem, nagy baj már nem érhet.

A miskolci sportoló természetesen szorgalmasan nézi a most zajló úszó világbajnokság közvetítéseit. Bevallotta, hogy nincs példaképe, Gyurta Daninak azonban nagyon szurkol.

ÉM-KT


BMX-pályát kapott

Oszkár édesapja, Lavotha Péter elárulta, hogy mivel lepte meg a fiát a magyar bajnokság után: „Oszi az úszás mellett nagyon kedveli az extrém kerékpározást, ezért aranyérmének jutalmául építettem neki otthon egy kis pályát. Abban a reményben, hogy így már kevesebbet ül majd a számítógép elé...”


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!