Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.09.21. 15:20

Tökös kínálattal bizonyított Dobos

<p>Nagydobos - Tökös hangulat, tök jó programkínálat és tökéletes szervezettség jellemezte a hét végén Nagydoboson tartott Nemzetközi Sütőtökfesztivált. <dia width="900" height="700" alt="Tökös kínálattal bizonyított Dobos 2008.09.21."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/T_k_s_k_n_lattal_bizony_tott_Dobos_________/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Tökös kínálattal bizonyított Dobos 2008.09.21." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/quad-nagydobos-tokfesztival-1.avi/viewer.html" target="_blank">Quad: <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/tanc-nagydobos-tokfesztival-2.avi/viewer.html" target="_blank">Control Dance Group: <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/tokfaragas-nagydobos-tokfesztival-3.avi/viewer.html" target="_blank">Tökfaragás: <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/tokok-tokfesztival-nagydobos-4.avi/viewer.html" target="_blank">Tök Állat: <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/masodik-tokos-tokfesztival-nagydobos-5.avi/viewer.html" target="_blank">Második legnagyobb tök: <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A>&#160;<A href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/tokfesztival-nagydobos-tokleany-fiu-6.wmv/viewer.html" target="_blank">Tökös páros: <IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

12:50: A borus idő ellenére felhőtlenül szórakoztak a rendezvényre látogatók: a változatos színpadi produkciók, a humoros megmérettetések, a tökfigurák kiállítása, valamint a tökből készült ételek és italok végtelennek tűnő kínálata derűssé tette a fesztiváli napokat.

A szombati program a vidám versengés jegyében telt: Tökfejedelmet választottak és megkeresték hazánk legnagyobb tökét. Ez utóbbi pontosan 118 kilogrammot nyomott, és a nyírcsaholyi Herman János nagydobosi kertjében fejlődött rekordméretűvé. A méretes termések versenyének 2. helyezettje a 99 kilogrammos tököt felmutató Lengyel István, s bronzérmese a 86,4 kilós terméssel büszkélkedő Kondor András lett. A legigazibb nagydobosi sütőtök tulajdonosának tökfejedelmi cím járt, amelyet egy óvodás kislány, Bíró Eszter birtokolhat egy esztendőn át. Az apró tökfejedelmet valójában keresztapja, Lengyel István juttatta a dicsőséghez, ő termesztette ugyanis az elismeréssel illetett dobosi tököt.

Mint Balogh József polgármester elmondta, a rendezvény elsődleges célja a település híres termésének népszerűsítése volt, amelyet fantáziadús programelemekkel igyekeztek megvalósítani. Ezt szolgálta a tökös ételek versenye - amelyben a helyi általános iskola csapata bizonyult a legjobbnak -, valamint a vasárnap fénypontját jelentő tökös motorosok felvonulása is.

  • Tökölnek Nagydoboson
    Nagydobos - Megnyitották szombaton az ország egyik legrangosabb turisztikai rendezvényét: a nagydobosi Nemzetközi Sütőtökfesztivált.

- Koncz Nóra -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!