Zsaroló programot bootolt az elkövető Miskolcon

Miskolc – Egy miskolci számítógép adás-vételéből a „bűnügyi program” két bűncselekményt is felismert.

Egy miskolci férfi a napokban eladott egy számítógépet, a vevő pár nappal később - október 30-án – felkereste őt a lakásán mondván a rendszer összeomlott, a számítógép nem ér egy kattintást sem. A dühös vásárló több alkalommal súlyos fenyegetésekkel arra kényszerítette az eladót, hogy a gép árát visszaadja neki, sőt távozóban még a sértett számítógépét is magával vitte.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság rövid idő alatt elfogta és bűnügyi őrizetbe a 33 éves miskolci férfit, akivel szemben a hatóság súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás és személyi szabadság megsértésének bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A rendőrség előterjesztést tett az ezidáig már 10 alkalommal büntetett férfi előzetes letartóztatásnak bírósági elrendelésére.


Tízszeresen büntetett férfivel üzletelt Miskolcon, rosszul járt

fuggetlen | 2010.11.02 14:50
Miskolc – Zsarolás és személyi szabadság megsértése miatt indult eljárás egy számítógép adás-vétele kapcsán a napokban Miskolcon.

Bűnmegelőzési Fotópályázat

boon | 2010.11.01 12:23
A Miskolci Rendőrkapitányság a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályával közösen az *Egyes települések közbiztonságának javítását célzó együttműködéshez kapcsolódó támogatások elnyerésére* címmel kiírt belügyminisztériumi pályázat keretein belül VÉDJÜK MEG ŐKET! címmel digitális fotó és számítógépes grafikai pályázatot hirdet.

Rendőrségi felhívás

boon | 2010.10.31 16:44
Miskolc – A Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat üzletszerűen kisebb kárt okozó csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Fiser Roland 30 éves miskolci lakos ellen.