Friss hírek

2009.10.29. 17:04

10 ezer nézõ a Biennále rendezvényein

<p>Csaknem tízezren vettek részt eddig az október 17. és 31. között második alkalommal megrendezett Biennálén - A külhoni magyarok kulturális fesztiválján Budapesten. A rendezvénysorozat záróeseménye Roby Lakatos szombat esti koncertje lesz a Thália Színházban.</p>

Idén második alkalommal rendezi meg Budapesten a külhoni magyarok kulturális fesztiválját, a Biennálét az Égtájak Iroda a Miniszterelnöki Hivatal támogatásával. A rendezvénysorozat célja a határainkon túl élõ magyarok kulturális sokszínûségének bemutatása. Az összmûvészeti fesztiválon egyebek mellett koncertek, színházi elõadások, kiállítások várták az érdeklõdõket. A becslések szerint eddig10 ezren vettek részt a csaknem harminc különbözõ programon - mondta el csütörtökön Gémesi Ferenc, a Miniszterelnöki Hivatal szakállamtitkára.

Csütörtöktõl szombatig egyebek mellett a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház, a szabadkai Népszínház és a Kolozsvári Állami Magyar Színház elõadását nézhetik meg az érdeklõdõk a fesztiválon. A programsorozat zárásaként Roby Lakatos ad koncertet a Thália Színházban.

További információ a programokról a www.egtajak.com oldalon olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!