Nagyvilág

2016.10.14. 09:52

Fotók: A világ 15 legkreatívabb padja

Néhány dolog képes meghatározni egy város arculatát. Egy park, egy híd, egy épület, vagy akár egy pad. A következő padokra pedig mindannyiunk lehuppanna néhány percre. 

Néhány dolog képes meghatározni egy város arculatát. Egy park, egy híd, egy épület, vagy akár egy pad. A következő padokra pedig mindannyiunk lehuppanna néhány percre. 

Vöcklabruck Park (Ausztria)

Kijev (Ukrajna)

A pad, amely soha nem vizes. Eső után csupán tekerni kell rajta és máris száraz.

Massachusetts (USA)

Newcastle (Anglia)

Kijev (Ukrajna)

A bálnán ülni

Luxembourg

Tulipánokon ülni

Zenepad

A tó felett ülni

Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény (London)

Írógép

A törött hatású pad

Lebegő padok (Sydney Egyetem, Ausztrália)


Úgy tűnik, mintha ezek a meseszép helyek nem is léteznének, pedig mindegyik ezen a bolygón található.

 

 

Csodálatos sarki fényt örökített meg egy fényképész Észak-Finnországban, Lappföldön a hétvégén. A felvételek 30 kilométerre az északi sarkkörtől készültek.

 

 

A namíbiai sivatagban évente 100 milliméternél is kevesebb csapadék hull. Távol a civilizációtól ideális helynek tűnik egy Tejútról készülő timelapse-hez, ám a végeredmény még ennél is sokkal izgalmasabb lett. Brendon Cremer, a videó készítője nem is panaszkodik.

Gondoljon bele, hogy belép egy kávézóba Hollandiában, majd Belgiumban jön ki onnan. A legvarázslatosabb helyek, amelyek két ország közt léteznek.

 

 

Seph Lawless fotósnak van egy különleges hobbija: olyan kísérteties házakat fényképez, ahova épeszű embernek meg sem fordulna a fejében, hogy beteszi a lábát. Pár éve körbejárta az Egyesült Államokat, lefotózott 13 vérfagyasztó épületet, és összegyűjtötte a hozzájuk kapcsolódó legendákat, amiket a helyiektől szerzett be. Nem biztos, hogy mindegyik pontosan úgy történt, ahogy ők állítják, de az is pont elég, ha az elbeszéléseknek csak a fele igaz.

II. Erzsébet autót vezet, Muhammad Ali egy öngyilkosságra készülő férfival beszélget, Brezsnyev a Pepsi-gyárban. Minden régi fotónak megvan a maga története, ahogy a következő képeknek is.

 

A felgyorsult klímaváltozás jelei hazánkban is érezhetők már, erről ad ízelítőt H. Szabó Sándor képösszeállítása az elmúlt idő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!