Zöldségszállítmányt foglaltak le Borsodban

Miskolc, 2015. szeptember 15., kedd (MTI) – Két tonna zöldséget foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a szállítmányt megsemmisítik, mivel annak eredete bizonytalan – közölte a NAV Észak-magyarországi Regionális Vám és Pénzügyi Főigazgatóságának sajtóreferense az MTI-vel kedden.

Varga Zoltán arról tájékoztatott, hogy a magyar-szlovák határ közelében, Büttös és Buzica települések között egy rutinellenőrzésen állítottak meg a pénzügyőrök egy láthatóan túlterhelt mikrobuszt.

Az autó raktere tele volt zöldségekkel; paradicsommal, zellerrel, káposztával, céklával, hagymával, karalábéval és répával. A szállítmányt nem jelentették be az elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszerbe (ekáer), és a gépkocsivezető az áru eredetét igazoló dokumentumokat sem tudott bemutatni. Emellett az ellenőrzésen kiderült: a gépjárművezető feketén dolgozott a fuvarozó cégnél.

A pénzügyőrök értesítették a kormányhivatal munkatársait, akik kockázatosnak ítélték meg a szállítmányt és elrendelték annak megsemmisítését – tette hozzá Varga Zoltán.

– MTI –
hirdetés
hirdet�s