Zöldövezetté vált a sajóörösi kastély

Május 1-jén volt a megújult kastély avatása. Az ünnepi majálison közel 250-en vettek részt. A rendezvényt nagyon sikeresnek értékelik a szervezők
Május 1-jén volt a megújult kastély avatása. Az ünnepi majálison közel 250-en vettek részt. A rendezvényt nagyon sikeresnek értékelik a szervezők - © Fotók: Magánarchívum
Sajóörös – A sikeres pályázatot sikeres közösségi munka követte.

A Wass Albert Kulturális Egyesület és a Sajóörös Községért Közalapítvány 2016 októberében pályázott a Mol Zöldövezet pályázatára a községi kastélykert zöld területének megújításával, valamint közösségi programok szervezésével.

file70d4521ahuoa85y2hjh-1_650

A megvalósítás 2017 áprilisában kezdődött 35 csemete ültetésével, a régi elöregedett fák pótlására. Májusban ezt követte az évelőágyások kialakítása és beültetése. A nyári karbantartási munkák mellett augusztusban MOL önkéntes munkavállalók egész napos munka keretében a zúzott követ újították meg, helyükre kerültek az összeszerelt kültéri elemek, padok, asztalok, szemetesek, valamint a fákról és az örökbefogadókról ismertető szövegek kerültek kihelyezésre.

file70d452g3mj917tf0okxd-1_650

Ősszel kialakították a középső ágyást, füvesítettek, örökzöldeket ültetettek. Idén tavasszal újult erővel folytatták a munkát. A program megvalósítása során 9 rendezvényt tartottak, közel 430 önkéntes vett rajtuk részt.

– SZB –