Helyi közélet

2011.11.28. 21:27

Selmecbánya szelleme a Földesbe költözött

Miskolc - Nagysikerű öregdiák szakestélyt szerveztek a miskolci Földes Ferenc Gimnázium Öregdiák Egyesület diák tagjai a hétvégén az alma materben.

Miskolc - Nagysikerű öregdiák szakestélyt szerveztek a miskolci Földes Ferenc Gimnázium Öregdiák Egyesület diák tagjai a hétvégén az alma materben.

A szakestélyek a selmecbányai diákhagyományok keretében alakultak ki. A Miskolci Egyetem a Selmecbányai Akadémia jogutód intézményeként ápolja a több évszázados diákhagyományokat. Az Egyesület miskolci egyetemista tagjai már régóta tervezték egy öregdiák szakestély megrendezését –ez most vált valósággá.

A szakestély hangulata gyorsan magával ragadta az öregdiákokat-köszönet érte a lelkes diákszervezőknek, Balogh Istvánnak, Gáspár Marcellnek,Veres Gábornak,Szikra Péternek. Dr. Kaló Emil kardiológus professzor az egyesület tiszteletbeli korelnöke őszinte elismerését, köszönetét nyilvánitotta ki valamennyi kezdeményező,szervező,aktiv és passziv résztvevőnek a szakestély felejthetetlen élményéért.Biztos vagyok benne,hogy a rendezvény a célját elérte és ez a jövőt illetően hagyomány teremtő lesz-irta.

Az előzményekről érdemes tudni, hogy a Földes Ferenc Gimnázium öregdiákjainak körében már régóta megfogalmazódott az igény egy öregdiák egyesület létrehozására. Az ügy érdekében a 2000-es évek közepén több szándéknyilatkozat is született, de végül a bírósági bejegyezés nem történt meg. Most a gimnázium névváltoztatása körül kibontakozott mozgalom és az akkor aktivizálódó sokezer volt földes diák bázisán jöhetett létre az egyesület.

Végül is a Földes Ferenc Gimnázium épületének 100 éves évfordulójára rendezett ünnepségen jelentette be hivatalosan Gáspár Marcell, egykori földesista diák-az egyesület elnöke-, hogy bejegyezték a Földes Ferenc Gimnázium Öregdiák Egyesületet. Az Egyesület az iskola jövőbeni támogatása mellett azt a célt tűzte ki maga elé, hogy kapcsolatot teremtsen az öregdiákok és a Gimnázium között. Az ünnepségen tiszteletbeli korelnöknek Dr. Kaló Emilt, kardiológus professzort kérték fel.

Az Alapszabály szerint az Egyesület célja, hogy elősegítse a miskolci Földes Ferenc Gimnázium volt és jelenlegi diákjainak egymás közötti és tanárokkal történő kapcsolattartását, valamint a Gimnázium hírnevének megőrzését és növelését Miskolcon, illetve Magyarország egész területén. Az Egyesület további célja a Földes Ferenc Gimnázium anyagi és eszmei támogatása, legyen szó oktatásról, sportról vagy közéleti tevékenységről.

A Földes Ferenc Gimnázium Öregdiák Egyesület ajtaja nyitva áll az egykori földesista diákok és a Gimnázium tanárainak számára: a www.foldesoregdiak.hu honlap regisztráció menüpontja alatt lehet megtekinteni az Egyesületbe történő belépéssel kapcsolatos információkat, illetve maga a belépés is on-line formában a menüpontban elvégezhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában