”Zöld” villanyoszlopok Tiszaújvárosban

Akt.:
”Zöld” villanyoszlopok Tiszaújvárosban
© Fotó: tiszaujvaros.hu
Tiszaújváros – Tiszaújvárosban újfajta villanyoszlopokat telepítettek.

A napelemmel töltődő és az esti órákban akkumulátorról üzemelő „LED-es” világító berendezéseket olyan helyszíneken helyezték el, ahol már nagyon hiányzott az éjszakai fény.

„Az önkormányzat Pénzügyi, Fejlesztési és Városüzemeltetési Osztálya lakossági igények és jelzések figyelembevételével helyezte el ezeket a „zöld” villanyoszlopokat” – mondta Fodor Tamás, az osztály munkatársa.

„Húsz ilyen oszlopot telepítettünk, jellemzően olyan helyszínekre, ahol már nagyon hiányzott a közvilágítás, és bonyolult engedélyeztetési folyamat vagy földmunkák kellettek volna ahhoz, hogy hálózatra kötött villanyoszlopok legyenek. Próbaképpen már 2014-ben is telepítettünk néhányat, azok nagyon jól beváltak, ezért is folytattuk a telepítéseket.

Mivel napelemről töltődik, nem igényel külön áramforrást, a nap folyamán töltődő akkumulátor látja el energiával az egyébként is energiatakarékos LED-izzókat, melyek a fényt adják. Fontos megjegyezni, hogy ezek a berendezések ma még nem váltják ki teljesen a klasszikus közvilágítást, de ideiglenes megoldásnak tökéletesen használhatók.”

– ÉM –
hirdetés


hirdet�s