Zöld út az új liverpooli arénának

Stanley Park
Stanley Park
Liverpool – Hétfőn a városi önkormányzat jóváhagyta a Liverpool FC új, a Stanley Parkban építendő stadionjának tervrajzát. A helyhatóságon kívül az egyeztetésen részt vett Rick Perry, az egyesület ügyvezető igazgatója, valamint George Gillett és Tom Hicks, a klub tulajdonosai is.

A testületnek egyetlen pontban sem volt kifogása az új létesítmény ellen, az építőipari cégek között még áprilisban kiírják a tendert, a tényleges munkálatok pedig július végén kezdődnek.

A hipermodern, minden igényt kielégítő 61 ezer néző befogadására alkalmas arénát a tervek szerint 2008 végén adják át. A vörös ördögök jelenleg használt stadionja az Anfield Roadon található, melynek kapacitása nem sokkal marad el az új arénáétól, a Stanley Parkban építendő létesítmény színvonala és minősége viszont a legújabb csúcstechnológiát idézi.

ANewcastle United vezetői is készen állnak egy komolyabb beruházásra, a szarkáknak viszont nem lesz új otthonuk, hanem az eddigi stadiont, a St. James’ Parkot bővítik és csinosítják, közel 300 millió fontból.