Zöld Nyíl: Nem lesz vágányzár az Operafesztivál idején

Miskolc – Zöld Nyíl: az Operafesztivál miatt egy héttel később kezdődnek a garanciális munkálatok.

Az Operafesztivál zavartalan lebonyolítása érdekében az MVK Zrt. a Zöld Nyíl esedékes javítási munkálatait – mind Miskolc polgármesterének, mind a fesztivál szervezőinek kérésére  – későbbre halasztja. Így a vágányzárra és egyéb garanciális munkálatokra csak az Operafesztivál után kerül sor.

A vágányzár eredetileg június 17-én 20.00 órától június 20-án hajnal háromig tartott volna, ez alatt az időszak alatt végezte volna a Kivitelező a szükséges garanciális munkálatokat a Tüzér-Thököly utca közötti szakaszon. A vágányzár ideje alatt villamospótlók közlekedtek volna a Tiszai pályaudvar és Diósgyőr végállomás között.

Tekintettel az Operafesztiválra a munkálatok új időpontban, június 24-én, pénteken 20.00 órától kezdődnek annak érdekében, hogy a fesztiválra és egyéb, városunkban zajló eseményekre látogatók zavartalanul élvezhessék a programokat és a belvárosban továbbra is lehessen villamossal utazni.

A Miskolc Holding és tagvállalatai egységesen osztják azt az álláspontot, hogy az Operafesztivál fontos eseménye Miskolcnak, az itt élőknek és az országnak, így minden szempontot figyelembe véve igyekeznek segíteni a rendezvényt -tájékoztatta a Borsod Online-t Pásztor Imre, a Miskolc Holding PR vezetője.