Zöld lámpát kapott a felfújható űrtorony

Akt.:
Zöld lámpát kapott a felfújható űrtorony
A Thoth Technology egy olyan speciális tornyot tervezett, ami 20-szorosa a világ jelenleg legmagasabb épületének. De minek?

Az ok – bármilyen hihetetlenül hangzik – a spórolás. Arra tervezték, hogy az űrhajósokat 19,9 kilométeres magasságba szállítsa és ott tudjanak a gépre szállni. A Kanadában épülő toronyban az űrhajók tankolni is tudnak – tehát mivel nem kell a Földre szállniuk, jelentős üzemanyag-megtakarítást tudnak elérni. Számítások szerint egészen pontosan 30 százalékot. Az óriási szerkezet több kisebb, felfújható darabból áll a szabadalom szerint. Az egyes részek pedig cellákból állnak, amiket gázzal fognak feltölteni.

MANDATORY CREDIT: Thoth/REX Shutterstock. Only for use in this story. Editorial Use Only. No stock, books, advertising or merchandising without photographer's permission.. Mandatory Credit: Photo by Thoth/REX Shutterstock (4962566a).. Artist's impression of the space elevator.. World?s First Space Elevator, America - 14 Aug 2015.. FULL BODY: http://www.rexfeatures.com/nanolink/qtbi Canadian company Thoth has been granted a U.S patent to build a freestanding tower, reaching 20km above planet earth. The space tower would be more than 20 times the height of Burj Khalifa, the tallest building in the world. President and CEO of Thoth Caroline Roberts believes that the space tower, will also include self-landing rocket technologies to herald in a new era of space transportation...

Sok előnye van annak, ha ilyen magasságból startol az űrhajó. Az egyik például az, hogy az utazási élmény sokkal inkább fog hasonlítani a már megszokott repülőgépekéhez, így megint egy lépéssel közelebb kerülhetünk a polgári űrrepüléshez.

Az alábbi ábra jól szemlélteti, milyen magas is lesz az új építmény:

Space Elevator Credit: METRO/mylo

 
hirdetés


hirdet�s