Zöld hónap a Jabilban, a környezettudatosság jegyében

Zöld hónap a Jabilban, a környezettudatosság jegyében
Tiszaújváros – A cég ötvenéves születésnapját is megünnepelték.

A környezettudatosság jegyében Zöld hónapot tartott a tiszaújvárosi Jabil Circuit Magyarország Kft. Ennek során egész áprilisban hetente más és más akcióval hívták fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára.

A hónap legjelentősebb eseménye 50 fa ültetése volt a gyár területén, mellyel az anyavállalat alapításának 50. évfordulója előtt tisztelegtek a Jabil dolgozói. Az eseményt ünnepélyes faültetés előzte meg, ahol a városvezetés és a tiszaújvárosi gyáregység felső vezetése közösen ünnepelték fennállásuk 50. évfordulóját.

Környezettudatosság

A tiszaújvárosi Jabil Circuit Magyarország Kft. mindig is fokozott figyelmet szentelt a természeti és társadalmi környezetét befolyásoló tényezőknek. A környezeti terhelés csökkentése érdekében a vállalat számára fontos értéket jelent az energiagazdálkodás, a szelektív hulladékgyűjtés és a környezettudatosság. E területeken már az elmúlt években is számos lépés történt, elég csak a 2015-ben megvalósított kondenzációs kazáncserére és talajszondás hőszivattyúzásra, vagy a napelemes e-autó-töltőállomásra gondolni.

A Zöld hónap programjai között szerepelt a Bringázz a munkába! tavaszi kampánya is. A tavaszi biciklis akció alatt, április 11-től kezdődően, akik a hónap végéig legalább 8 alkalommal kerékpárral érkeztek a gyárba, a cég vendégei voltak egy bringás reggelire és további meglepetés ajándékokkal lettek gazdagabbak.

Ők is szedték

2016 azonban nemcsak a Jabil, de Tiszaújváros életében is különleges év, hiszen a város is fennállásának 50. évfordulóját ünnepli. Ebből az alkalomból a gyár és a város vezetése közös fát ültetett a tiszaújvárosi dísztóhoz, egy emléktáblán is megemlékezve a közös eseményről.

Zárásként április 28-án – a TeSzedd! országos kezdeményezéshez csatlakozva – önkéntes jelentkezők segítségével közös hulladékgyűjtés keretében a Jabilhoz közeli erdős területet tisztították meg, a munka során több mint 50 zsák hulladék gyűlt össze. A Zöld hónap szervezésével a vállalat elkötelezettségét kívánja kifejezni a környezettudatosság és a felelős döntéshozatal mellett.

– ÉM-SZB –