Zöld Fesztivál címet kapott a Balaton Sound

Zöld Fesztivál címet adományozott pénteken a Balaton Sound fesztiválnak Szabó Imre környezetvédelmi miniszter Zamárdiban. Az idén harmadik alkalommal megrendezett Balaton Sound az alapkövetelményen túl teljesített négy szabadon választható környezetvédelmi kritériumot is a választható nyolcból, ezzel nyerte el a Zöld Fesztivál címet.

Az idén harmadik alkalommal megrendezett Balaton Sound fesztivál az alapkövetelménynek számító szelektív hulladékgyűjtésen túl nagy hangsúlyt fektet a közösségi és a kerékpáros közlekedés használatára – egyebek mellett a rendezvényen kerékpármegőrző is üzemel. A fesztiválozók közlekedését vasúti kedvezmények és külön buszjáratok is segítik. A porszennyezés enyhítésére speciális porvédő borítást alkalmaznak, a zajterhelést pedig lesugárzott hangrendszerekkel csökkentik.

Szabó Imre környezetvédelmi miniszter az “Egy mozdulat” elnevezésű környezettudatos szemléletformáló kampány részeként látogatott különböző zöld szervezetekkel Zamárdiba. A program célja, hogy gyakorlati tippekkel segítse az embereket, és mindennapi takarékossági ötleteket adjon az energiával, a vízzel vagy a hulladékkal kapcsolatosan.

Gerendai Károly, a Balaton Sound főszervezője a Független Hírügynökségnek elmondta: csütörtök este csaknem 15 ezren nézték meg a fő fellépő, a brit Underworld koncertjét. Péntekre 25 ezer látogatót várnak, ezért kiteszik a megtelt táblát. Erre a napra az összes jegy elkelt, a bérletek pedig már júniusban elfogytak. Szombatra és vasárnapra még korlátozott számban kaphatók napijegyek.