Ízkavalkád a Híd udvarán

Tiszalúc - főzőverseny
Tiszalúc - főzőverseny
Egy korábban tartott szalonnasütés adta a főzőverseny megtartásának ötletét

Tiszalúc – A Tisza-parti település főutcájának egy részét különleges eledelek illata borította el szombaton. Mint azt ott jártunkkor megtudtuk, hagyományteremtő céllal rendezték meg azt a főzőversenyt, amelyen nem határoztak meg receptkategóriákat, egy volt a lényeg, az ételeknek szabad tűzön kellett elkészülniük. Mint azt Szűcs Miklós vállalkozó, a vetélkedőnek helyet biztosító Híd Söröző tulajdonosa elmondta, az érdeklődést nézve nem kizárt, a jövőben nagyobb létszámmal, több csapat részvételével tartják meg a programot.

Fantázianevek

Tulajdonképpen egy spontán szalonnasütés alkalmával jött a gondolat, rendezni kellene egy gasztronómiai vetélkedőt – veszi át a szót a vállalkozó felesége. – Az ötletre fantázianeveken jelentkeztek csapatok, így a Sárkányok a helyi karatésok, a Fakezűek a kézilabdások, a Tüzifák a művészeti iskolások, a Sötét Rendőrök a taktaharkányi őrs, a Kicsi Csapat a szerencsi rendőrök, az Aranykezűek egy helyi baráti társaság tagjait jelölik. Az elkészült ételeket szakzsűri bírálja, de nem a sorrend a fontos, hanem az, hogy kellemesen, családias hangulatban töltsünk el egy kis időt ebben a rohanó világban – mondta Szűcs Miklósné.

Serfőző László