Zivatar – Több térségre másodfokú riasztást adtak ki a heves zivatarok miatt

Akt.:
Zivatar - Több térségre másodfokú riasztást adtak ki a heves zivatarok miatt
Zivatar - Több térségre másodfokú riasztást adtak ki a heves zivatarok miatt
Budapest, 2012. október 2., kedd (MTI) – Több térségre narancssárga, vagyis másodfokú riasztást adott ki a várható heves zivatarok miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd délután.

A meteorológiai szolgálat honlapja szerint a másodfokú riasztást Csongrád, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megye több térségére adták ki, míg több térségben elsőfokú riasztás van érvényben.

A meteorológiai szolgálat az MTI-hez eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében azt írta: az Alföldön és az észak-magyarországi régióban egy északkelet felé áthelyeződő zivataros csapadékrendszer alakítja az időjárást. A zivatarokat helyenként felhőszakadás, rövid idő alatt 20-50 milliméter csapadék, viharos (óránkénti 60-80 vagy akár 80-90 kilométeres) széllökések és jégeső is kísérheti, 2 centiméternél nagyobb átmérőjű jégdarabokkal.

Az éjszakai órákban az intenzívebb csapadék és zivatartevékenység zónája fokozatosan a keleti, északkeleti országrész fölé szorul vissza. Szerda hajnalban, reggel a Tiszántúlon és az Északi-középhegység keleti felében lehet még zivatar, néhol felhőszakadás. Délutánra már inkább csak az északkeleti határvidéken fordulhat elő zivatar, de heves zivatartevékenység már nem várható.

– MTI –