Ózd hírei

2011.05.17. 10:14

A harmonikus életért futnak

<p>Ózd - Magyarországon az első nagyobb város Ózd volt, ahová megérkezett a Világ Harmónia Futás váltója.</p>

A sportemberek hazánkban nyolc nap alatt közel ötszáz kilométert teljesítenek. A staféta Szlovákiából érkezett, és bő egy hét múlva Ausztria felé hagyja el az országot. Borsod megyének csupán egy 30 kilométeres szegletét érintették. Bánrévén lépték át az országhatárt, Ózdon és Farkaslyukon keresztül Szilvásvárad felé haladtak tovább. A világ legnagyobb civil kezdeményezéséhez Ózdon több száz általános iskolás csatlakozott.
A mozgás és a harmonikus élet fontosságát demonstrálták a résztvevők, akik a 25-ös főúton keresztül érkeztek meg az észak-borsodi városba. Rendőri felvezetéssel a város több területére ellátogattak a szimbolikus jelentésű fáklyával.
Rengeteg diák csatlakozott a váltóhoz, hiszen az összes ózdi általános iskola részt vett az akcióban. A diákok több-kevesebb ideg futottak, sétáltak, jó hangulatban telt el a hétfő délelőtt a harmóniát hirdető sportolókkal. Az akció több kontinensen számos szálon fut, Magyarországon már sokszor jártak, Ózdot viszont először érintette az útvonal – árulta el Székely Máté főszervező. Magyarországon összesen 480 kilométert tesznek meg, bő egy hét alatt több mint hatezer diák megmozgatását tervezik. A fő rendezvényt a fővárosban tartják meg, ahol a Parlamentet szeretnék körbefogni a Világ Harmónia Futás részeként. Ózdon Fürjes Pál polgármester köszöntötte a sportolókat, majd egy rövid műsor részesei lehettek mindazok, akik csatlakoztak a karavánhoz. 
- ME -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!