Zidane a vb után visszavonulhat

Spanyol sajtóértesülések szerint közel áll pályafutása befejezéséhez Zinedine Zidane.

A Real Madrid labdarúgócsapatának világ- és Európa-bajnok francia irányítója folyamatosan sérülésekkel bajlódik és meg sem közelíti igazi formáját.
– Egyszerűen nem megy. Túl sok helyen fáj – mondta Zidane a hét eleji edzésen Vanderlei Luxemburgo vezetőedzőnek.

A madridiak abban reménykednek, hogy a középpályás november huszadikán, a Barcelona elleni rangadón ismét pályára léphet.

Spanyol sportújságírók azonban másként látják Zidane sorsát, s úgy vélik, a harminchárom éves klasszis felett eljárt az idő. Nyáron ugyan ismét visszatért a francia válogatottba, de a Real kilenc bajnokija közül ötször hiányzott, s a maradék négy alkalommal is vagy be-, vagy lecserélték.

Csapattársai szerint Zidane a jövő évi németországi világbajnokság után mindenképpen befejezi pályafutását. Luxemburgo szerint azonban nem ennyire elkeserítő a helyzet.

– Egyszerűen rossz passzban van, de majd kimászik a gödörből –mondta a brazil tréner.
Zidane 2001-ben hetvennyolcmillió eurós rekordösszegért igazolt a Juventustól a Realhoz, s főszerepet játszott a 2002-es Bajnokok Ligája-diadalban, a döntőben a Bayer Leverkusen ellen az ő góljával nyertek a spanyolok. A nemzetközi szövetség (FIFA) 1998-ban, 2000-ben és 2003-ban is az év legjobbjának választotta.