Helyi közélet

2012.11.04. 11:59

Feljelentette a Jobbik Szegedi Csanádot

Budapest - Befolyással üzérkedés és hivatali visszaélés gyanúja miatt feljelentést tett két jobbikos országgyűlési képviselő Szegedi Csanád ellen.

Budapest - Befolyással üzérkedés és hivatali visszaélés gyanúja miatt feljelentést tett két jobbikos országgyűlési képviselő Szegedi Csanád ellen. “Súlyos bűncselekmények megalapozott gyanúja merült fel Szegedi Csanád brüsszeli ténykedése kapcsán”, állította pénteken kiadott közleményében Lenhardt Balázs jobbikos országgyűlési képviselő, aki Kulcsár Gyergellyel közösen fogalmazta meg a feljelentést. A politikus szerint Szegedi Csanád "olyan súlyos visszaéléseket követhetett el, hogy annak kivizsgálása az OLAF (Európai Csaláselleni Hivatal) által a képviselői mandátumának elveszítését kell eredményezze", majd Lenhard kérte, hogy akinek bármilyen további információja van Szegedi jogellenes ténykedéséről, az jelezze a Jobbiknak.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Jobbik tagjai és Szegedi Csanád, a párt korábbi alelnöke, borsod megyei elnöke között azóta feszül az ellentét, hogy - miután fény derült zsidó származására és egy hangfelvétel is nyilvánosságra került - ez év nyarán Szegedi kilépett a Jobbikból, lemondott az ott betöltött tisztségeiről, ám európai parlamenti képviselői pozíciójában maradt. "Akkor derült ki zsidó származásáról az igazság, és azóta érdekes metamorfózison ment át az európai parlamenti képviselő: keményvonalas radikálisból a legszélsőségesebb cionista álláspont visszhangjává vált" - írta Lenhardt Balázs a pénteken kiadott közleménybe, aki szerint a Jobbik által elnyert EP-mandátumot azóta jogtalanul bitorolja Szegedi Csanád, így a pártnak mindent el kell követnie, hogy "lemondassa az árulót". 

Megkeresésünkre Szegedi Csanád azt mondta, tárgytalannak tartja az ellene megfogalmazott feljelentést, ám a továbbiakban nem kívánta kommentálni korábbi párttársai lépését.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában