Zenés verseskönyv bemutató holnap az Operettszínházban

A budapesti Operettszínházban mutatják be kedden délelőtt 11 órakor Molnár Karesz: A lázadó marionett című verseskötetét . A napokban megjelent verseskönyv ajánlója Müller Péter Sziámi a fiatal szerző verssorait Weöres Sándor játékosságához hasonlítja. A bemutatón szerepelt vállalt az Operettszínház szubrettje, Oszvald Marika is, aki a Lepkeháton című vers ihletője – tájékoztatta hétfőn a Független Hírügynökséget a szerző.

Molnár Karesz alig múlt húsz, de már egy éve benne van a tévében. A sárvári születésű bölcsészhallgató a fix.tv Vastaps című műsorának szerkesztő-műsorvezetője és a Netburger magazinműsor csütörtöki házigazdája. Gyerekkora óta színpadon van, táncol, énekel, játszik és rendez, és nem mellékesen verseket ír.

A lázadó marionett című kötet egyfajta útkeresés, búcsú az “elhalt” 18. életévtől – mondta el érdeklődésünkre Molnár Karesz. A verseskönyvben különböző stílusú és hangulatú költemények helyet kaptak, köztük az Oszvald Marikát, “minden szubrettek császárnőjét” megidéző Lepkeháton című vers.

Molnár Karesz kérdésünkre válaszolva elmondta: a könyvbemutató helyszíne természetesen nem véletlen, az Operettszínház az ő “anyaszínháza”. Saját bevallása szerint a fiatal szerzőt már 3-4 évesen elvarázsolta az operett világa, ott nőtt fel, ott statisztált számos darabban, így a kötet versei közül jónéhány a budapesti játszóhelyhez kötődik.

A bemutatón a színház egyik sztárja, Földes Tamás szemezget a versekből és részt vesz Oszvald Marika is, aki a Lepkeháton című költeményt olvassa fel a közönségnek. Egy ősbemutató fültanúi is lehetnek mindazok, akik elmennek a könyvpremierre. A szerző barátja, Bereczky G. Zoltán erre az alkalomra írt Marionett-dal című szerzeményét Prescsák Zita előadásában hallgathatják meg az érdeklődők.

A lázadó marionett című kötet már kapható a botokban.