Zenés játék, gyerekeknek és felnőtteknek is – a Momo legyen a hónap előadása?

Akt.:
Momo
Momo
Miskolc – Van egy kis időtök? Mert ha mennetek kell különangolra, különmatekra, különénekre, különszámtechre, különedzésre, külön agyaggalamblövészetre vagy külön-tanulástanulásra, akkor bele se kezdünk.

Van? Akkor jó.

Momóról mesélünk most nektek, a nyolc és háromnegyed éves kislányról, akinek egy saját földalatti csatornája van, ott lakik. A barátai : a kisfiú, aki nem akar iskolába járni, a lány, aki nem tud egyedül lenni, a dj, aki a tökéletes lemezt keresi, a nő, aki mindenki kedvenc ételét kitalálja és megfőzi és a férfi, akinek ezer foglalkozása van, nagyon szeret hozzá járni csak úgy haszontalanul jól érezni magát, nagy bulikat tartani a remek csatornában.

Egy napon azonban minden megváltozik: a barátoknak egyre több fontos dolguk lesz máshol, és egyre kevesebb szabad idejük és Momo egészen egyedül marad. Akkor nekiindul, hogy megfejtse, hova és miért tűntek el a barátai. Addig nyomoz, amíg egyszer csak kiderül, hogy nem csak őket kell megmentenie egyedül és épp neki – hanem az egész emberiséget…

A Michael Ende világhírű regényéből készült zenés játékot csakis azoknak ajánljuk, akik nem sajnálnak egy kis időt olyan haszontalan dologgal tölteni, mint a színház. A miskolci előadást Forgács Péter rendezte.