Sport

2015.01.07. 16:36

Bánhorváti: Országos csúccsal vezetnek

A megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság Északi csoportjának él­lo­vasa pontvesz­te­ség nélkül áll.

A megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság Északi csoportjának él­lo­vasa pontvesz­te­ség nélkül áll.

A Bánhorváti Sportegyesület együttese tizenöt mérkőzésből tizenötöt nyert, ez pedig 45 ponttal és 47–14-es gólkülönbséggel párosul. A Harnócz Zoltán edző által irányított együttes teljesítménye a sportág hazai történetében is példátlan, s ezt a tréner szerényen így kommentálta:

– Országos csúccsal vezetünk, s akár pozitív, de negatív példa is lehetünk. Mert nem csupán az összes bajnokit behúztuk, hanem három kupatalálkozónkon diadalmaskodva tizennyolcszor ízleltük meg a sikert, s mindezt egyetlen edzés nélkül tettük. Ez azért megítélésem szerint bravúr a köbön.

Jól sikerültek

A klub háza táján a rajt előtt azt kérték a fiúktól, hogy harcolják ki az első öt hely valamelyikét. Mivel átigazolásaik jól sikerültek (négy játékos került hozzájuk), és a rajtjuk is nagyszerű volt, úgy gondolták, hogy a régiek és az újak „elegyével” akár a dobogón is telelhetnek.

– Ilyen ütőképes társaságra és kiváló szereplésre viszont legmerészebb álmainkban sem gondoltunk – folytatta Harnócz Zoltán. – Miután Ózdon is nyertünk, így legfőbb riválisunkkal szemben 9 pontos előnyt gyűjtöttünk, s már ki kell mondanunk, hogy az aranyéremért indulunk csatába a tavaszi idényben. Név szerint azért nem emelek ki senkit, mert tulajdonképpen mindenkit fel kellene sorolnom. Együttesünk úgy erős, ahogy van, s remélem, hogy valamennyi játékosunk itt marad, eddig ugyanis senki nem jelentette be távozási szándékát. Keretünk azonban bővülhet, mert néhány megyei I. osztályú labdarúgó is jelentkezett, és ennek örülünk. A kerítés persze nálunk sincs kolbászból, és csak addig nyújtózkodunk, ameddig a takarónk ér. Nagy segítségünkre van Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, aki az elnöki posztot tölti be nálunk. Rajta kívül mögöttünk áll az önkormányzat, így nem panaszkodhatunk, az eredményes munkához szükséges anyagi feltételek rendelkezésünkre állnak.

Teremben és szabadban

A bánhorvátiak január-februárban hetente két-három tornatermi edzéssel hangolnak majd a tavaszi idényre. Neveznek a Borosi László emlékviadalra, és meghívás esetén más tornákat is vállalnak. Terveik szerint öt-hat edzőmérkőzésen lépnek pályára, programjukat most állítják össze. Az edző már a jövőről is szót váltott a klubelnökkel, s abban maradtak, hogy fel kell jutniuk a megyei I. osztályba. Tekintettel nagy előnyükre, ezt minden bizonnyal teljesítik is, de ha bajnokok lesznek, megoldhatatlannak tűnő problémával szembesülhetnek.

A környéken sincs

– A megyei elit követelményeinek megfelelően tucatnyi utánpótláscsapatot kell kialakítanunk – jegyezte meg Harnócz Zoltán edző. – Ez helyes rendelkezés, elvégre arccal az utánpótlás-nevelés felé, a baj „csupán” az, hogy ötven-hatvan focira fogható gyerek sem Bánhorvátiban, sem a könyéken nincs… Most persze még nem ez a legnagyobb gondunk, jóllehet mindenre gondolnunk kell.

ÉM-KT


A gólszerzők

  • 16 gólos: Nyíri Oszkár
  • 8 gólos: Tátrai Dávid
  • 5 gólos: Fülöp Zoltán
  • 4 gólos: Túróczi Roland
  • 3 gólos: Szakács Krisztián
  • 2 gólos: Szendrei Ádám, Tamás Gábor, Táncos Gábor, Vinter Béla Gábor
  • 1 gólos: Harnócz Zoltán, Pál István
  • Öngólos: Kun-Szabó Ádám (Varbó)
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!