Zenés hétvége együtt a Forrás Kamarakórussal

Együtt énekeltek
Együtt énekeltek - © Fotó: Bujdos Tibor
Aggtelek, Miskolc – A miskolci együttes vendége egy francia kórus is.

Zenés hétvégére várja a közönséget a Forrás Kamarakórus, ekkor rendezi meg ugyanis a Baradla Kórusfesztivált az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóságának támogatásával. A miskolci együttes vendége egy francia kórus is, melyet vendégül lát a rendezvényen. A Forrás-kórus Miskolctapolcán fogadta a francia La Chorale Vocaluz vendégkórust egy kis koncerttel, aminek a vége közös éneklés lett.


Programok

A fesztivál programja röviden: pénteken (május 27-én) volt a megnyitó Aggteleken, a Baradla-barlang bejáratánál lévő Tourinform Iroda előtti szabadtéri teraszon. Szombaton (május 28-án) 18 órakor koncert a Baradla-barlang hangversenytermében. Vasárnap a fesztiválon résztvevő kórusok a környék templomaiban istentiszteleteken énekelnek.

Az idei Baradla Fesztiválon résztvevő kórusok: Amadeus Kórus (Budapest), La Chorale Vocaluz (Franciaország), Vox Antiqua Kamarakórus (Debrecen) és a rendező, a Forrás Kamarakórus.

Az idei program a francia kórussal tartandó közös koncerttel egészül ki, melyet Miskolcon vasárnap 16 órakor, az ortodox templomban tartanak. A Baradla Kórusfesztivál programjai és a vasárnapi koncert is ingyenesen látogatható.

– ÉM –
hirdetés


hirdet�s