Zenei műveltségből mindenkinek ötös

Zenei műveltségből mindenkinek ötös
Tarcal – Tarcalon rendezték meg a verseny regionális döntőjét.

Tarcalon rendezték meg a VI. Országos Komplex Ének-zenei Műveltségi Verseny Észak-magyarországi régiós döntőjét, amelynek nem más a védnöke, mint Miklósa Erika világhírű operaénekes.

5 település 7 csapata

A verseny meghirdetője a székesfehérvári Csitáry Emil Művészeti Műhely Alapfokú Művészetoktatási Intézmény. Főszervezője Szonn Ibolya Mária, az Iszkaszentgyörgyi Általános Iskola igazgatója.

A verseny célja: A zenei műveltség, zenei kultúra hagyományainak őrzése, az ének-zene tantárgy „Kodályi” szellemi örökségének és a magyar nemzeti kultúra, alkotásainak, jeles értékeinek ápolása.

Öt településről 7 háromfős csapat mérte össze tudását. Bekecsről, Megyaszóról és Szalaszendről 1-1 csapat, Tarcalról és Taktakenézről 2-2 csapat érkezett.

A megmérettetésen hangszerfelismeréstől a rejtvényfejtésen át, a dallamíráson keresztül az énekes jelenet előadásáig sokféle feladat volt. Mi házigazdák igyekeztünk minden kényelmet megteremteni a sikeres versengéshez.

A tarcali diákok remekül szerepeltek, hisz a második és a harmadik helyen végeztek. Ez azt jelenti, hogy március 23-án Iszkaszentgyörgyre utazhatnak az országos megmérettetésre.

A verseny első négy helyezettje utazhat az országos döntőre.

– ÉM-DA –


Végeredmény

1. Megyaszói hármak – Megyaszó

2. A csoport Tarcal – Nagy Nikolett, Szabó Gabriella, Gál Péter

3. B csoport Tarcal – Kincses Dorina Perge Zsanett, Titkó Eszter

4. Dalos Pacsirták – Bekecs

5. Fonográf – Taktakenéz

5. Musica – Taktakenéz

6. Népdalolók – Szalaszend
hirdetés


hirdet�s