Zenei csúcstalálkozó a Visegrádi Négyekkel Debrecenben

Pénteken kezdődik Debrecenben a V4 SUMMERFEST nevű rendezvény, amely évek óta a hagyományos Cívis Korzó záróprogramja. A Kossuth téren a Visegrádi Négyek országainak művészei, magyarok, szlovákok, csehek és lengyelek szórakoztatják a közönséget vasárnapig. Az előadások ingyenesek.

A program pénteken délután a Fusion Five rézfúvós kvintett fellépésével indul, majd a Largo Cammino együttes századelejei hangulatú koncertjével folytatódik a Kossuth tér nagyszínpadán. Ezután a lengyel “útonállókról” elnevezett Tolhaje zenekar ad ízelítőt hazája dzsessz- és népzenéjéből.

A szombati műsor Méhes Csaba pantomimművész bemutatójával kezdődik, majd a Sonus Ütőegyüttes lép a színpadra, amelynek repertoárja a tradicionális ütős zenétől a ragtime-ig terjed. Utánuk a Kalengo zenekar ötvözi az autentikus zenét és a fúziós dzsesszt az ősi kalengo dob beszédszerű hangjával. A szombati utolsó koncertet pedig a Katan adja, amely a tradicionális magyar népzene dallamvilágát fűszerezi Afrika, India és a Távol-Kelet különleges hangzásaival.

Vasárnap Adamóczki Béla tárogatóművész és Keresi Ferenc magánénekes előadása után a Circus Minimus formáció lép fel. Az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiájának fafúvós kamaracsoportja után a Pacora Trió és Gyárfás István szlovák illetve morva népzenét játszik, dzsessz elemekkel ötvözve. Az estet és az egész fesztivált a Cankisou együttes arab, afrikai és balkán dallamai zárják.