Zenehallgatásra kérték el a mobilját, hogy visszakapja, verekedni hívták

Akt.:
Zenét hallgatott, amikor belekötöttek (illusztráció)
Zenét hallgatott, amikor belekötöttek (illusztráció) - © Fotó: ÉM
Miskolc – Elvitték százezer forint értékű okostelefonját, elkapták őket.

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat egy 19 és egy 23 éves férfi ellen.

Leléptek a készülékkel

A két vádlott áprilisban, a hajnali órákban Miskolc belvárosában odament a szökőkút peremén ülő sértetthez, aki mobiltelefonján zenét hallgatott.

A vádlottak közrefogták a sértettet, és egyikük elkérte a telefonkészüléket, hogy más zenét keressen rajta. A sértett a kérésnek eleget téve átadta a mobilját, ezután közösen hallgatták a kikeresett zeneszámot. Időközben a telefon képernyőzára bekapcsolt, ezért az egyik vádlott felszólította a sértettet, hogy adja meg a feloldó kódot, ő viszont erre nem volt hajlandó, hanem visszakérte a telefonját.

A vádlott azt mondta, hogy csak akkor kaphatja vissza, ha ad nekik egy-egy szál cigarettát. Ezt a sértett megtette, mindkét vádlott cigarettára gyújtott, de továbbra sem adták vissza a telefont, hiába kérlelte őket.

A kérlelésekre a vádlottak egyike megkérdezte, hogy hajlandó-e megverekedni a telefonjáért. A sértett ezt elhárította, és jelezte, hogy rendőrt fog hívni. A vádlottak közül az, aki magánál tartotta a telefont, erre azt válaszolta, hogy nyugodtan megteheti, a sértett viszont megpróbálta visszavenni a vádlott kezében tartott telefont, aki azt nem engedte, hanem több alkalommal, ököllel a fején megütötte, majd a 100 ezer forint értékű telefonnal társával együtt eltávozott a helyszínről.

Segített a villamosvezető

A sértett a megállóba érkező villamos vezetőjétől kért segítséget, a rendőrök rövid időn belül a helyszínre érkeztek, és a menekülni próbáló vádlottakat utolérték egy kapualjban, ahol éppen megpróbálták elrejteni az eltulajdonított telefont. A sértett a bántalmazás során az arcán zúzódásos sérüléseket szenvedett. A vádlottak letartóztatásban vannak, az ügyészség velük szemben börtönbüntetést indítványozott.

ÉM-SZB


Miskolc - Két hónap alatt tíz lakásba jutott be Diósgyőrben és a Kilián városrészben. A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, aki – a gyanú szerint – idén június-júliusban a bukóra nyitva hagyott ablakokon keresztül tört be több lakásba, ahonnan értéktár...

Elfogták a miskolci telefonrablókat
Miskolc - Befejezte az ügy vizsgálatát a Miskolci Rendőrkapitányság egy rablás miatt indított eljárásban. Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 23 éves és egy 19 éves testvérpárral szemben. Az elkövetők április 4-én 1 ó...