megélhetés

2020.03.02. 06:25

Sok magyar olyan munkát választana, ahol tud utazni

Egy felmérés szerint tavaly sokan jelentkeztek grafikusnak és marketingmenedzsernek is.

Forrás: Shutterstock

A magyar álláskeresők az irodai munkák helyett inkább az utazást lehetővé tevő állások iránt érdeklődnek – derül ki a Workania állásportál felméréséből, amelyet a Világgazdaság idézett hétfői számában.

A portál oldalán a legtöbb pályázó a steward-légiutas-kísérő, az idegenvezető és a coach pozícióra jelentkezett. Nagy volt a kereslet tavaly a speciális tudást igénylő, jól fizető, trendi területek iránt is, mint a CRM-specialista, a grafikus, a marketingmenedzser.

Divatszakmának számított a mentőtiszt és a gyermekfelügyelő is.

Egy évvel korábban még a lakberendezői, idegenvezetői és raktárosi pozíciók iránt érdeklődtek kimagasló mértékben az álláskeresők.

A kereslet terén az elmúlt évek tapasztalataihoz hasonlóan továbbra is a gyártás-termelés, a gépipar, az építőipar és a kiskereskedelem dominált.

Az álláshirdetések alapján a kereslet tavaly az épületlakatosok, a karosszérialakatosok és a villamossági szerelők iránt ugrott meg a legjobban.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!