Helyi közélet

2011.09.05. 10:17

Harsányi Szüreti Nap

Harsány - Harsány községben XII. alkalommal rendezte meg az Önkormányzat és a Kéknefelejcs Hagyományőrző Népdalkör a Szüreti felvonulást és a Szomszédolás Dalos Találkozót.

Harsány - Harsány községben XII. alkalommal rendezte meg az Önkormányzat és a Kéknefelejcs Hagyományőrző Népdalkör a Szüreti felvonulást és a Szomszédolás Dalos Találkozót.Meleg, napsütés, vidámság és jókedv volt jellemző a nap programjaira. A szervezők gondos előkészületének köszönhetően a civil közösségek és az önkormányzat a rendezvényre érkező szereplő és fellépő vendégeket a már szokásos módon fogadta és látta vendégül. A harsányi főutca, a főtér és a sportpálya énekszótól, zeneszótól és országos hírű előadók koncertjeitől volt hangos. A Szomszédolás Dalos Találkozó résztvevői voltak az emődi Barátság Népdalkör, a nyékládházi Őszirózsa Népdalkör, a homrogdi Napfelkelte Népdalkör, az alsóvadászi Kórus, a tardi Hagyományőrző Asszonyok, a Sajóvámosi Népdalkör és a házigazdák a Kéknefelejcs Hagyományőrző Népdalkör.

A felvonulást a Bükkaljai Huszárok és a helyi lovasok vezették fel. Fábián Ferenc lovashintója és a harsányi Hunyadi Majorett csoport vezetésével haladtak a népdalkörösök. A menetet a helyi gazdák feldíszített járművei zárták.

A Kökörcsin Néptánc csoport első ízben mutatkozott be a harsányi főtéren. A Hunyadi Majorett csoport táncbemutatója kellemes látványt nyújtott.

Remek hangulatban

A Bükkaljai Szüreti Nap ünnepélyes megnyitására a harsányi sportpálya szabadtéri színpadán 12.30 órakor került sor.

A rendezvényt annak fővédnöke Tállai András, a Belügyminisztérium Önkormányzatokért Felelős Államtitkára és Szabó Gergely Harsány Község Polgármestere nyitották meg. Köszöntötték a rendezvény résztvevőit, vendégszereplőit és a 750 éves Harsány község lakóit. A hagyományok további megtartására és a közösségek további fejlesztésére, közösségek összefogására buzdították a résztvevőket.

A Szomszédolás Dalos Találkozó résztvevői a térség népdalkincséből az általuk legszebbnek tartott gyöngyszemeket válogatták ki és tolmácsolták a szabadtéri színpadon. A Hunyadi Majorett a nyitótáncát a Kökörcsin tánccsoport üveges táncát, a Matyó Néptánc Együttes produkcióját vastapssal jutalmazta a közönség.

Csehné Séra Tünde és Fábián Ágnes vezette játszóházi foglalkozások iránt egész nap nagy volt az érdeklődés.

A délutáni programokra soha nem látott tömeg gyűlt össze a község sportpályáján. A fellépők sorát az ismert humorista Ihos József nyitotta meg, aki a későbbiekben házigazdája volt a rendezvénynek.

Az X-faktoros Király L. Norbi koncertjét már több százan tekintették meg. Az egyedi hangú énekes lendületes rock számokkal és saját dalaival szórakoztatta a jelenlevőket.

A nap legnagyobb sztárja Szandi volt, akinek dalait az idősebb és a legfiatalabb korosztály is együtt énekelte az énekesnővel. A kiváló hangulatot Szandi hivatalos honlapján a www.szandi.info oldalon fellelhető képek is igazolják.

A következő fellépő a népzenét és a könnyűzenét ötvöző Kiss Kata és zenekara volt. A népzenei feldolgozásokat és a saját dalokat is nagy lelkesedéssel fogadta a közönség.

Már Szandi koncertjén is sokan perdültek táncra, de a dallamos zenét játszó, ismert és népszerű Desperado együttes koncertjén már tényleg fergeteges hangulatban énekelt és táncolt a több száz néző.

A kellemesen meleg esti időben a koncert után még sokan maradtak a büfék környékén.

A rendezvényt hajnalig tartó szabadtéri bál zárta.

A Harsány Község 750 éves fennállásnak megünneplésére szervezett rendezvénysorozat középső napján a szórakozásé volt a főszerep. A község lakói egész nap színes programok között válogathattak. Az augusztus 20-i megemlékezéssel kezdődő rendezvénysorozatra az október 23-i ünnepi megemlékezéssel kerül fel a korona. Ekkor, október 22-én avatja fel az önkormányzat az I. világháborús hősökre emlékező emlékműre visszakerülő turul szobrot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában