Zebrán gázolta halálra a 26-oson, aztán elmenekült

Zebrán gázolta halálra a 26-oson, aztán elmenekült
Kazincbarcika, Miskolc – Bíróság előtt felel tettéért a kazincbarcikai cserbenhagyó.

A Miskolci Járási Ügyészség a napokban emelt vádat azzal a 30 éves kazincbarcikai férfival szemben, aki idén január elején luxusautójával két embert gázolt el egy gyalogos-átkelőhelyen a 26. számú főúton.

A közlekedési baleset január 4-én este, nem sokkal 23 óra után történt Kazincbarcika és Sajószentpéter között, a BorsodChem Zrt. 5. számú kapuja előtti útszakaszon kijelölt gyalogos-átkelőhelyen. A férfi autójával Sajószentpéter irányából tartott Kazincbarcika felé az adott útszakaszra megengedett óránkénti 60 kilométeres sebességet jelentősen túllépve, és a gyalogos-átkelőhelyhez érkezve elgázolta az ott szabályosan áthaladó két gyalogost.

halalos3

A gyalogosok egyike, egy nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, míg társa, egy fiatalember könnyebben sérült meg. Az autót vezető férfi és – a nyomozás során ismeretlenül maradt – utasa odamentek az úttesten fekvő nőhöz, kihúzták az úttest bal szélére, majd mindketten beszálltak egy arra járó autóba és elhagyták a helyszínt.

Az ügyészség a férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével és segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a Kazincbarcikai Járásbíróságnak.

ÉM-SZB