Friss hírek

2008.12.02. 17:42

Fegyvercsempészet elleni uniós hatósági akció zajlott magyar részvétellel

<p>A fegyvercsempészek elleni összehangolt akciót hajtottak végre vasárnap és hétfőn a francia hatóságok és az Europol közös szervezésében az Európai Unió külső határszakaszain. Az ellenőrzés során egyes kijelölt határátkelőhelyeken a közlekedési eszközök valamennyi fajtáját ellenőrizték. Erről a szlovák Országos Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya számolt be a Független Hírügynökségnek kedden.</p>

A "Diligence" fedőnevű akció során a fegyverek és lőszerek illegális gyártása és csempészete ellen léptek fel 23 uniós tagország - köztük Magyarország -, valamint Svájc és a tagjelölt Horvátország hatóságai.

A szlovákiai fellépésről részletesen is beszámoló pozsonyi Országos Rendőr-főkapitányság jelentése szerint az akció a szlovák-magyar határszakaszon az Ipolyság-Parassapuszta átkelőhelyet érintette. Északi szomszédunk külön figyelmet szentelt a vasúti tranzitforgalomnak, valamint a külső uniós határnak számító szlovák-ukrán határszakasznak.

Szlovákiában illegális fegyver ugyan nem került elő az ellenőrzések során, ám kábítószerre bukkantak. Kisebb vámcsalásokra is fény derült, és a szlovák rendőrség szerint fontos hozadéka volt az akciónak, hogy "éles" akcióban is próbára tették a bevont uniós országok hatóságai közti kommunikációs csatornákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!