Ózdon keresztül irány Macedónia

Ózd – Pénteken megkezdi a vb-selejtezőket a magyar junior kézilabda válogatott.

Sorrendben Csehország, Franciaország és Luxemburg legyőzésével juthat ki a soron következő világbajnokságra a magyar junior (U21) válogatott.
A mieink hazai környezetben, az ózdi sportcsarnokban harcolhatják ki a macedóniai részvételt, az előttünk álló napokban.
A két évvel ezelőtti keret erősen átalakult, tehát a hazai vb-bronzérmes együttest nem lehet alapul venni.

Átalakultak

– Csupán Nagy Kornél maradt meg hírmondónak, nagyon átalakult tehát a válogatott. A mostani együttes, az 1986 után születettek talán nincsenek annyira erősek, mint az elődök voltak, de hazai körülmények között egyértelmű célunk, hogy kiharcoljuk a vb-n való részvételt – jegyezte meg Tóth László, szövetségi-kapitány. – Ehhez ugye három riválist, kellene legyőznünk, nem lesz egyszerű, mert a csehek és a franciák ott voltak a legutóbbi EB-n, remek játékerőt képviselnek.

Tóth László szerint a mostani junioroknál a kezdő sor kellő tudással és NB I-es meccsrutinnal rendelkezik, ugyanakkor a “csereemberekre” is fontos feladat hárul, hiszen egy ilyen kemény sorozatot hét emberrel képtelenség eredményesen abszolválni.
A szakember úgy véli, a keret valamennyi tagjának meg kell oldani bizonyos részfeladatokat, és ha ezt sikerrel teszik, akkor lehetséges, hogy vasárnap kora délután a csapat együtt ünnepeljen az ózdi közönséggel.

Csodálatos közönség


– Vannak videofelvételeink az ellenfelekről, igaz ezek a kópiák már majd egy évre nyúlnak vissza, hiszen az Európa-bajnokságon játszott meccseit tudtuk megszerezni a cseheknek és a franciáknak – folytatta Tóth László. – Ennyi idő alatt a fiatal kézilabdázók rengeteget fejlődnek, különféle technikai tudásra tesznek szert, tehát a megszerzett anyag inkább egyfajta támpontot adhat. Papíron a csehek és a franciák erősebbek, ez viszont nem jelent semmit, számos példát tudnék felhozni a múltból, amikor tőlünk esélyesebb csapatot győztünk le, akár idegenben is. A csodálatos ózdi közönség támogatásával sikerülhet a bravúr, remélem legalább annyian biztatnak majd minket a három nap alatt, mint két éve az Izrael elleni csoportmérkőzésen. Azt a mérkőzést nem felejtem el, az ilyen varázslatos hangulat ugyanis hozza magával azt is, hogy rossz eredmény nem születhet.

ME