Zavart tudatú férfit kellett megtalálni Miskolcon

Megérkeztek a rendőrök
Megérkeztek a rendőrök - © Fotó: police.hu
Miskolc – Ismeretlen helyre távozásai során előszeretettel használta az MVK Zrt. járműveit, különösen a villamost.

Az elmúlt hét egyik estéjén, majd kilenc órakor értesítette a Rendőrség Tevékenység-irányítási Központja a Miskolci Önkormányzati Rendészet Központi ügyeletét, hogy eltűnés miatt keresnek egy zavart tudatú, idős férfit.

A villamost kedveli

Megadták a nyolcvanéves idős úr személyleírását, aki csupán egy melegítőnadrágban és egy könnyű dzsekiben távozott otthonról. De arról is tájékoztatták a rendészeket, hogy a férfi ezt megelőzően is tűnt már el otthonról, és az ismeretlen helyre távozásai során előszeretettel használta az MVK Zrt. járműveit, különösen a villamost kedveli.

Végigpásztázták a várost

A rendészet kameraközpontjában azonnal nekiláttak, hogy végigpásztázzák a villamosmegállók és a járművek kameraképeit, a keresést pedig néhány percen belül siker koronázta. Az MVK Zrt. megállóiban üzemelő kamerarendszeren ugyanis észlelték, hogy a keresett személy a Bulgárföldi villamosmegállóba érkezik, nézelődik és beszélgetésbe kezd egy ott várakozó személlyel.

A MiÖR Térfelügyeleti szolgálatának munkatársai haladéktalanul értesítették a Rendőrség Tevékenység-irányítási Központját, akik rend­őrjárőrt irányítottak a helyszínre, akik autóba ültették és otthonába szállították az idős urat.

HI