Helyi közélet

2009.10.04. 13:13

Sütemények versenye, a különdíjas recepttel

<p>Fels&#337;barcika - Harmadik &#233;ve tartja meg a<br /> Fels&#337;barcik&#225;&#233;rt Alap&#237;tv&#225;ny<br /> a Fels&#337;barcikai &#336;sz rendezv&#233;nysorozatot,<br /> ezen bel&#252;l id&#233;n is megrendezt&#233;k &#8211;<br /> szeptember 27-&#233;n &#8211; a s&#252;tem&#233;nyek<br /> verseny&#233;t.</p>

Hetekkel korábban elkezdődött a

készülődés, az

elkészítendő

 süteményfajták

kiválasztása. Végül 29

tálca különböző

 sütemény került a szakember

és süteményt szerető zsűri

elé. Nem kis feladatot jelentett ilyen

mennyiség végigkóstolása.

Ám nem maradt tétlenül a

nagyszámú érdeklődő sem.

A kóstolást követően szavazni

lehetett a közönségdíjra.

Sütiverseny eredménye

A zsűri döntése alapján:

első: Demjén

Tiborné „Puklis

krémese”

második: Szabó

Kornélia „Mufffinja”

harmadik: Fiálné

Csíkász Erika „Rakott

kekszese”

különdíjas: Szabóné

Vattai Viola

A közönség díjazottja:

Szűcs Rita

„Görögdinnye”

süteménye.

Görögdinnye

KÖZÖNSÉGDÍJAS

SÜTEMÉNY

Készítette: Szűcs

Rita

Dinnye

Piros tészta: 20 dkg darárt keksz, 12,5

dkg ráma, 12 dkg porcukor, 1 piros

ételszinezék, 1/4 rum aroma,

víz

Zöld tészta: 30 dkg darált keksz,

12,5 dkg ráma, 12 dkg porcukor, 1 zöld

ételszinezék, 1/4 rum aroma, víz

Mindkét tésztát

összegyúrjuk, és 5-5 egyenlő

részre osztjuk. A pirosakat

gombócokká formáljuk, a

zöldet a tenyerünkben el lapogatjuk, a

közepére helyezünk egy piros

gombócot és a zöldet

köréborítjuk, eligazítjuk a

kezünkkel, hogy mindenhol beborítsa a

zöld tészta. Egy tálra

helyezzük őket és pár

órára/egy éjszakára

hűtőbe tesszük.

A hűtőből kivéve egy

gombócot 8 cikkre vágunk, a cikkek piros

részébe tortadarát nyomkodunk,

mindkét oldalán. Ez lesz a dinnyemag.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában