2009.10.04. 13:13
Sütemények versenye, a különdíjas recepttel
<p>Felsőbarcika - Harmadik éve tartja meg a<br /> Felsőbarcikáért Alapítvány<br /> a Felsőbarcikai Ősz rendezvénysorozatot,<br /> ezen belül idén is megrendezték –<br /> szeptember 27-én – a sütemények<br /> versenyét.</p>
Hetekkel korábban elkezdődött a
készülődés, az
elkészítendő
süteményfajták
kiválasztása. Végül 29
tálca különböző
sütemény került a szakember
és süteményt szerető zsűri
elé. Nem kis feladatot jelentett ilyen
mennyiség végigkóstolása.
Ám nem maradt tétlenül a
nagyszámú érdeklődő sem.
A kóstolást követően szavazni
lehetett a közönségdíjra.
Sütiverseny eredménye
A zsűri döntése alapján:
első: Demjén
Tiborné „Puklis
krémese”
második: Szabó
Kornélia „Mufffinja”
harmadik: Fiálné
Csíkász Erika „Rakott
kekszese”
különdíjas: Szabóné
Vattai Viola
A közönség díjazottja:
Szűcs Rita
„Görögdinnye”
süteménye.
Görögdinnye
KÖZÖNSÉGDÍJAS
SÜTEMÉNY
Készítette: Szűcs
Rita
Dinnye
Piros tészta: 20 dkg darárt keksz, 12,5
dkg ráma, 12 dkg porcukor, 1 piros
ételszinezék, 1/4 rum aroma,
víz
Zöld tészta: 30 dkg darált keksz,
12,5 dkg ráma, 12 dkg porcukor, 1 zöld
ételszinezék, 1/4 rum aroma, víz
Mindkét tésztát
összegyúrjuk, és 5-5 egyenlő
részre osztjuk. A pirosakat
gombócokká formáljuk, a
zöldet a tenyerünkben el lapogatjuk, a
közepére helyezünk egy piros
gombócot és a zöldet
köréborítjuk, eligazítjuk a
kezünkkel, hogy mindenhol beborítsa a
zöld tészta. Egy tálra
helyezzük őket és pár
órára/egy éjszakára
hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve egy
gombócot 8 cikkre vágunk, a cikkek piros
részébe tortadarát nyomkodunk,
mindkét oldalán. Ez lesz a dinnyemag.