Videó: Zárt kapuk mögött verte a DVTK a Kövesdet

Akt.:
A sérülése után először pályára lépő Griffiths (pirosban, középen) gólt szerzett
A sérülése után először pályára lépő Griffiths (pirosban, középen) gólt szerzett - © Fotó: dvtk.eu
Miskolc – Felkészülési mérkőzést játszott megyénk két csapata, az NB I-es Diósgyőri VTK és az NB II-es Mezőkövesd Zsóry FC pénteken délután.

A válogatott Eb-pótselejtezői miatti szünetet kihasználva felkészülési mérkőzést játszott pénteken egymással megyénk NB I-es és NB II-es labdarúgó csapata Miskolcon. A DVTK-ból Halmai Ramon és Bősz Levente sérülés, Novothny Soma az U21-es válogatott selejtezői, James Manjrekar a kanadai válogatott mérkőzése miatt hiányzott. Lipták Zoltán, Tamás Márk és Kovács Gábor a találkozó előtt futóedzésen vett részt.


Jegyzőkönyv:

Diósgyőri VTK – Mezőkövesd-Zsóry 3-0 (1-0)

Miskolc, Diósgyőri Stadion, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Nagy Róbert (Márkus Tamás, Demeter János).

DVTK: Rados – Eperjesi, Csicsvári, Németh M., Nemes – Barczi, Egerszegi, Kitl, Koman – Bognár I., Grumic. Vezetőedző: Bekő Balázs.
MSE: Ribansky – Nagy J. Nánási, Devecseri, Polényi G. – Molnár G., Szeles, Takács P., Tamási – Máté, Harsányi. Szakmai igazgató: Tóth László.

Csere: Eperjesi helyett Okuka, Nemes helyett Husic, Barczi helyett Nikházi, Csicsvári helyett Barczi, Ribansky helyett Dombó, Polényi G. helyett Engel, Nánási helyett Dvorschák, Máté J. helyett Heffler, Harsányi helyett Rácz mind a 45., Rados helyett Antal, Grumic helyett Griffiths, Bognár I. helyett Takács T., Kitl helyett Boros, Koman helyett Kövér, Egerszegi helyett Ternován mind a 63., Devecseri helyett Fótyik a 65. percben.

Gólszerző: Kitl (1-0) a 45+1., Bacsa (2-0) az 50., Griffiths (3-0) a 84. percben.


A gólok története

45+1. perc: A Grumićtól visszakapott labdát Kitl 8 méterről a kapu jobb alsó sarkába helyezte, 1-0.

50. perc: Bacsa kapott nagyszerű labdát a bal oldalon, egészen az alapvonalig vitte, ahol elfektette a kapust, miközben visszalépett, majd megfordulva éles szögből a kapuba lőtt, 2-0

84. perc: Nikházi ballal pörgette balra a labdát, Hosić pontosan centerezett, középen Griffiths elemi erővel bombázott kapura, Dombó majdnem védte, de a hálóba pattant róla a labda, 3-0


Edzői nyilatkozatok

Bekő Balázs: Azt gondolom, a mérkőzés abszolút mértékben elérte a célját. Amit kértem a srácoktól, azt nagy százalékban megvalósították, keményen játszottunk és a megszerzett labdákból szépen építettük fel a támadásainkat. Nagyon sok szép dolgot csináltunk a támadásban, ült a letámadás is. Nem tudok nagy negatívumot mondani, látszik, hogy több poszton is élesedik a konkurenciaharc. Hasznosan töltöttük ezt a két hetet, ma szép gólokat lőttünk, elégedett vagyok.


Tóth László: Nagyon jó mérkőzést játszottunk, úgy gondolom, az első félidőben jó teljesítményt nyújtott a csapat. Amilyen formában vagyunk, a lefújás előtt kaptunk gólt, ami nem volt benne a mérkőzésben. Négy-öt, vagy akár ennél is több helyzetet alakítottunk ki az első félidőben, amit nem tudtuk kihasználni, azonban bízunk abban, hogy az elkövetkezendő két mérkőzésen kijönnek azok a gólok, amik most bennünk maradtak.Forrás: dvtk.eu