Zambrotta a Milanban folytatja

Az AC Milan mindenben megállapodott a Barcelona elöljáróival Gianluca Zambrotta leigazolásával kapcsolatban, így az olasz hátvéd két év után visszatér szülőhazájába, Olaszországba.

Az első információk szerint Zambrotta három éves szerződést kötött a Milannal, amely 8,5 millió eurót fizetett érte a gránátvörös-kékeknek. Az olasz orgánumok úgy tudják, hogy a klasszis 4 millió eurót tehet majd zsebre évente.

Gianluca Zambrotta hivatalosan is az AC Milan játékosa lett” – áll a piros-feketék által kiadott közleményben. “A védő az olasz válogatott színeiben szerepelni fog az Európa-bajnokságon, és reményeink szerint érkezésével a Milan hátvédsora is erősödni fog” – folytatódik a közlemény.

A 31 éves játékos korábban többször elmondta: minden vágya, hogy egyszer a Milanban játszhasson. Teljesült Gianluca Zambrotta kívásánga, ám ennek ára is van, hiszen a következő szezonban a piros-feketék csak az UEFA-Kupában indulhatnak, mivel a bajnokságban lecsúsztak a még Bajnokok Ligája szereplést érő negyedik helyről.

Az idei átigazolási szezonban a Milan eddig a védelmét és a középpályás sorát erősítette meg, most már csak egy jó kapusra, és egy megbízható támadóra van szüksége a csapatnak.