Zalai Hírlap – Ledolgozhatják tartozásukat a nagykanizsai bérlakásban élők

Zalaegerszeg, 2012. május 2., szerda (MTI) – Az önkormányzati lakásokban élő emberek részvételével újítják fel Nagykanizsán a ligetvárosi barakképületeket, így a családok napi 5600 forinttal törleszthetik adósságukat – írta szerdai számában a Zalai Hírlap.

A programba csaknem 20 családot vont be az ötletgazda Szociális Építőtábor Egyesület – nyilatkozta a napilapnak Kovács Vera, az egyesület elnöke. Az egyesület tagjai a lakók segítségével az ingatlanok külső hőszigetelését, a falak újravakolását, színezését és a nyílászárók passzítását végzik el. Kilenc lakást korszerűsítenek, és sor kerül további 27 lakás födémszigetelésére is.

A munkálatok a napokban kezdődtek el, és előreláthatóan május közepéig tartanak. A korszerűsítés becsült költsége 8,2 millió forint, melynek közel a felét az önkormányzat finanszírozza. Az építőanyagot és a fennmaradó összeget adományokból, vállalkozók, építőipari cégek felajánlásaiból teremtik elő.

A bérlakásban élők közül sokan munkanélküliek, akik másként nehezen tudnának kikeveredni az adósságspirálból – olvasható a napilapban.

– MTI –