Zalabaromfi: nem kaptak fizetést a dolgozók, egyre nagyobb a káosz

Elmaradt a fizetés a Zalabaromfinál, a gyár 650 dolgozójának pénteken kellett volna megkapnia a szeptemberi fizetést, de a számlájukra nem érkezett pénz. Valószínű, hogy a közeljövőben nem is fog, mert a zalaegerszegi gyár körül egyre nagyobb a káosz.

A Zalabaromfinál egy hónappal ezelőtt állt le a termelés, azóta már kikapcsolták a villanyt, nincs fűtés és a héten lemondott a vezérigazgató is. A cégtulajdonosok állítólag még nem tudják, hogy milyen módon kezelik a válságot. Magyar László, az igazgatóság sajtószóvivője szerint a jövő héten megpróbálnak új vezetőt találni, de arra a kérdésre, hogy van-e még esély a gyár megmentésére, nem kapott választ a Független Hírügynökség tudósítója.

“Tovább tárgyalunk a számlavezető bankkal, ezen múlik az is, hogy megkaphatják-e a fizetésüket a dolgozók. Létszámleépítésről, elbocsátásokról még nincs döntés” – mondta pénteken Magyar László.

Közben a beszállítóknál 350 ezer pulykát nem tudtak levágni azóta, amióta nincs baromfifeldolgozás Zalaegerszegen. A jövő héten valószínűleg leáll a takarmány-ellátás is, ezért a termelők szerint a szárnyasok éhezni fognak, ha nem kapnak segítséget az ellátásukhoz.