"Zakóztak" a miskolci zokni tolvajok

illusztráció
illusztráció
A miskolci tolvaj páros főleg Miskolctapolcán lévő ingatlanok kertjeiben leparkolt autókra, és az azokban hagyott értékekre specializálódott. Hajnalban azonban a rendőrök várták őket mikor ismét akcióba léptek…

A több mint kétszáz ezer forint mellett egy pár zoknit és néhány ingyenes reklám újságot is sikerült ellopniuk azoknak az elkövetőknek, akiket a rendőrök június 10-én hajnalban tetten értek és elfogtak.

A 14 és 20 éves miskolci tolvaj páros főleg Miskolctapolcán lévő ingatlanok kertjeiben leparkolt autókra, illetve az azokban hagyott értékekre specializálódott. Ma hajnalban, június 10-én is akcióba léptek, de ezúttal a rendőrök már vártak rájuk.

A Miskolci Rendőrkapitányság ügyeletére 01.30 órakor érkezett a telefonos bejelentés, amely szerint egy családi ház kerítésén átugrott két férfi, és az udvaron parkoló személygépkocsi körül ólálkodnak. Miután a házigazda megjelent a ház ajtajában a két elkövető elszaladt.
A rendőrök pontos személyleírás és a menekülésnél használt autó típusának és annak rendszámának birtokában kutatták át a környéket. A figyelőszolgálat egy óra múlva meghozta eredményét.
Az Avasi Rendőrőrs járőrei a Tapolcai úton megtalálták az érintett, járművet. A rendőrök a közelben addig várakoztak, amíg majd 40 perc múlva a két férfi, kezükben reklámszatyrokkal megérkeztek az autóhoz. Az intézkedés során egymásnak ellentmondó válaszokat adtak, hogy miért is van náluk más nevére kiállított bankkártya, adó-kártya, nagy mennyiségű készpénz, egy pár zokni, illetve egy bontatlan csomagolású autóülés huzat.

A 20 éves M. Gy-t és fiatalkorú 14 éves társát az Avasi Rendőrőrsön előállították, ahol a meghallgatásuk során több hasonló jellegű bűncselekmények elkövetéséről is számot adtak a rendőröknek, így ez ügyben még további nyomozati cselekmények várhatók – tájékoztatott Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Irodájának munkatársa.

Renőrségi figyelmeztetés
A rendőrség ezúton is felhívja a figyelmet, hogy a zárt kertekben leállított személyautók ajtóit is érdemes és célszerű bezárni, illetve az utastérben ne maradjanak értékek!
hirdetés


hirdet�s