Sátoraljaújhely hírei

2011.04.25. 18:42

Rendőrségi 21 – "Elbukták a játékot" a terjesztők és fogyasztók

<p>Sátoraljaújhely - Kisebb droghálózatot számoltak fel a rendőrök a Sátoraljaújhelyen. Az ügyben 21-en kerültek a rendőrség látókörébe.</p>

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság és a NAV Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vám és Pénzügyőrség Igazgatóságának munkatársai lakossági bejelentés alapján közös akciót hajtottak végre a napokban. A drog-kommandó eredményeként 15 fogyasztót és két dílert azonosított be a rendőrség, akikkel szemben kábítószerrel visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, illetve az ügyben további 4 főt tanúként hallgatott meg a rendőrség.

A hatósági házkutatások során kábítószer gyanús anyagmaradványokat, tárolásukra rendszeresített zacskókat foglalt le a rendőrség. A felderítésben nagy segítséget nyújtott a pénzügyörők „ITI” nevű kutyája, aki úgymond nyomra vezette a nyomozókat.

Kisebb droghálózatot számoltak fel a rendőrök Sátoraljaújhelyen

Kattintson a képre és nézze meg a rendőrségi felvételt!

Valamennyi gyanúsított szervezetében az alkalmazott gyors teszt pozitív eredményt jelezett. A bűncselekmény elkövetését egy főt kivéve valamennyien elismerték, ők kérték az úgynevezett elterelésen való részvételüket. A gyanúsítotti kihallgatások során olyan jellegű vallomást tettek, hogy a kábítószerhez Budapesten illetve Miskolcon jutottak hozzá.

A sikeres akciót összegezve megállapítható, hogy a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság illetékességi területén az utóbbi évek során folyamatosan végrehajtott ellenőrzések eredményeként kiszorultak a kábítószer terjesztésével foglalkozó személyek.

Tiszta-kép

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében leginkább a kábítószerek úgynevezett nem forgalomba hozatal céljából történő csekély mennyiség megszerzése és tartása fordul elő. A rendőrség elsődleges célja azonban nem az alkalmi, a drogot kíváncsiságból kipróbáló fogyasztók kriminalizálása, hanem a drogforgalmazásból rendszeres jövedelemre szert tevők felderítése, elfogása.

Visszaélés kábítószerrel bűntett

A Büntető Törvénykönyv (Btk) visszaélés kábítószerrel bűntett alapesetében meghatározza, hogy „aki kábítószert termeszt, előállít, megszerez, tart, az országba behoz, onnan kivisz, vagy az ország területén átvisz, bűntettet követ el, és öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”. A terjesztők akár nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel számolhatnak.

- A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda -


Kisebb droghálózatot számoltak fel Sátoraljaújhelyen

fuggetlen | 2011.04.22 09:34
Sátoraljaújhely - Kisebb droghálózatot számoltak fel a rendőrök a Sátoraljaújhelyen. Az ügy felderítése során huszonegyen kerültek a rendőrség látókörébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!