Helyi közélet

2015.10.29. 12:10

Biztonságban a Mindenszentek hétvégéjén is

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is kiemelt figyelmet fordít a „Halottak Napjához” kapcsolódó megemlékezési időszakra.

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is kiemelt figyelmet fordít a „Halottak Napjához” kapcsolódó megemlékezési időszakra.A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy ilyenkor nagy számban kelnek útra az emberek, hogy leróják kegyeletüket a temetőkben. A Rendőrség kiemelt feladatának tartja, hogy a megnövekedett forgalom miatti kellemetlenségeket enyhítse, illetőleg lehetőségeihez mérten mérsékelje a nagy tömeggel járó balesetveszélyes helyzeteket, valamint megelőzze az események nyugalmát megzavaró bűncselekmények elkövetését.

Ezen az ünnepen nagyon sokan látogatják meg hozzátartozóik sírját, így a temetők környékén, az oda vezető utakon, de általában a közutakon is, a tömegközlekedési járműveken zsúfoltságra lehet számítani.

A megemlékezés kegyeleti jellegére tekintettel a rendőrség fokozottan ellenőrzi a temetők környékét ebben az időszakban, a közterületi szolgálatot ellátó állomány rendőri intézkedései során feladata elsősorban segítő jellegű. A forgalom kezelésére, a balesetveszély csökkentésére, az ünnep nyugalmát veszélyeztető szabálysértések és bűncselekmények megelőzésére irányulnak.

Amennyiben sérelmükre mégis bűncselekményt követnének el, haladéktalanul jelezzék azt a 112-es ingyenesen hívható segélyszámon. A temetők környékén bizalommal fordulhatnak az ott szolgálatot teljesítő egyenruhásokhoz, akik a közlekedéssel kapcsolatos kérdésekben is segítséget nyújtanak.

A rendőri intézkedések során fokozott figyelmet fordítanak a járőrök a temetők környékén a forgalom folyamatosságának biztosítására, a közlekedést akadályozó szabálytalan parkolások megakadályozására, megelőzésére, a bizonytalan, kellő helyismerettel nem rendelkező járművezetők segítésére, a tömegközlekedési eszközök akadálytalan forgalmának elősegítésére, a gyalogosok áthaladásának elősegítésére.

A tömegközlekedésben résztvevők nagy száma, a növekvő személy- és gépjárműforgalom indokolttá teszi, hogy ebben az időszakban a rendőrség is kiemelt figyelmet fordítson a gépjárműlopások- és feltörések, az alkalmi lopások, a „trükkös” lopások, valamint a zseblopások megelőzésére.

Megyénk, illetve Miskolc temetőiben és környékén folyamatos lesz a polgárőrök jelenléte is. Ezen kívül a kiemelt helyeken (Miskolcon a Szentpéteri kapui temető, Mindszenti temető, Vasgyári temető) a közterültet-felügyelet munkatársai is segítik a rendőrök munkáját.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a Miskolcra bevezető útszakaszon torlódásokra lehet számítani, így az autósok vegyék igénybe a déli, illetve a kistokaji autópálya lehajtót a gyorsabb közlekedés érdekében.

Az ünnep méltóságának megőrzése érdekében a rendőrség arra kér mindenkit, hogy a hétvége során legyenek körültekintők, fokozottan tartsák be a közúti előírásokat. Lassabb haladás, valamint forgalmi torlódások esetén se veszítsék el türelmüket.

Legyen ez a hétvége a kegyeleté, a megemlékezésé!

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában