Záhony: élelmiszer-adomány a rászorulóknak

Záhony: élelmiszer-adomány a rászorulóknak
Záhony – A 2011. évben kiírt pályázaton való sikeres részvétel eredményeképpen Záhony Város Önkormányzata újabb együttműködési megállapodást kötött a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel, melynek eredményeként ismét élelmiszer-segély csomaghoz juthatnak a Körjegyzőséghez tartozó települések rászorultjai.

A kb. tíz kiló élelmiszert (liszt, 2-féle tészta, vaníliás karika) tartalmazó csomagból elsősorban hátrányos helyzetű, létminimum közelében élők, munkanélküliek részesülhetnek. A 2011. június 7-én kezdődő osztás során Záhony városban közel 600, Zsurk településen 150, míg Győröcske községben 30 család segélyezésére kerül sor.
Az élelmiszer-csomagok rászorulókhoz való eljuttatásában jelentős szerepe van a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek, akik az adományok begyűjtéséről, partnerek számára elérhetővé tételéről gondoskodnak. Valamint ezúton is köszönjük a Kelet-Trans 2000 Kft segítségét, akik térítésmentesen vállalták a szállítmány Záhonyba történő leszállítását, és a kiosztást végző önkormányzati dolgozóknak, szociális munkatársaknak, a segélycsomagok kiosztásában való közreműködést.
Reméljük, hogy az Egyesülettel való kitűnő együttműködés – a korábbi évekhez hasonlóan – a jövőben is eredményes lesz, s folyamatosan tudjuk a begyűjtött adományokból a záhonyi és a társtelepülések lakosait támogatni.

– O.T. –