Záhony – Némileg csökkent a várakozási idő

Záhonynál némileg csökkent az Ukrajnába tartó teherautók várakozási ideje pénteken reggelre. A sor még így is hosszú, ráadásul a reggeli helyzet szerint a Magyarországra beérkező személyautósoknak is várakozniuk kell az ukrán oldalon.

Szekeres Tibor, a Határőrség szóvivője a Független Hírügynökségnek pénteken kora reggel elmondta, hogy Záhonynál tizenegy órát kell várakozniuk még mindig az Ukrajnába tartó kamionosoknak. Emellett péntek reggelre az ukrán oldalon, a Magyarországra befelé igyekvő személyautók sofőrjeinek is némi várakozásra kell számítani. A reggeli helyzet szerint ez két órát jelent – tette hozzá Szekeres Tibor.

A probléma vasárnap kezdődött, amikor elromlott az ukrán vámszervek számítógépes rendszere. A hét elejére ezt kijavították, de a feltorlódott kamionsor azóta is alig fogy Záhonynál. Azóta a Katasztrófavédelem és a Vöröskereszt munkatársai már mobilvécéket is felállítottak és tisztálkodási lehetőséget is biztosítottak a kamionosok számára.

Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a kamionosok között pénteken is folytatják a vízosztást. A mobilvécék és a tisztálkodási lehetőség is biztosított- tette hozzá a szzóvivő.